Hlavní obsah

AS Řím přišel o druhé místo v nastaveném čase

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím v nedělním utkání 11. kola italské ligy vedli 2:0 na hřišti Empoli, přesto v nastaveném čase o vítězství přišli a připravili se o možnost vrátit se na druhé místo, odkud je v sobotu odsunula Fiorentina. Ta po neděli ztrácí dva body na mistrovský Inter Milán, jenž ve šlágru kola remizoval 1:1 na hřišti Juventusu Turín.

Článek

Juventus s Čechy Zdeňkem Grygerou a Pavlem Nedvědem v základní sestavě prohrával od 41. minuty poté, co se trefil Cruz. Domácí svěřenci Claudia Ranieriho v závěru tlačili a dočkali se třináct minut před koncem, kdy tečovanou střelou vyrovnal mistr světa Camoranesi. Oba čeští fotbalisté ve druhém poločase střídali, Nedvěd po svém návratu z trestu za vyloučení opět dostal žlutou kartu.

AS Řím na hřišti Empoli dlouho neměl potíže, poklidné dvoubrankové vedení mu mělo zaručit jistou cestu za třemi body, ale pak Vanucchi snížil a favorit měl několikrát namále, aby neinkasoval podruhé. Přesto se zdálo, že římský velkoklub už vedení nepustí, ovšem chyba brazilského gólmana Doniho při trestném kopu ho připravila v první minutě nastaveného času o výhru a návrat na druhé místo za vedoucí Inter Milán.

Neapol zažívá čtyřzápasovou sérii bez výhry

Neapol měla slibný vstup do ligy, ale nyní sérii bez výhry protáhla už na čtyři utkání. Překvapení to bylo o to větší, že na svém hřišti hostila poslední Regginu, která ale díky gólu Vigianiho z 59. minuty mířila za vůbec první letošní výhrou na na hřišti soupeře. Ta ji mohla vysvobodit z posledního místa v tabulce, jenže domácí měli zdrcující závěr. Calaio v 77. minutě sice penaltu neproměnil, gól Lavezziho z 89. minuty už přinesl alespoň remízu 1:1.

Cenný bod v boji o opuštění spodních pater vezou z Parmy fotbalisté Sienny, v jejíž sestavě odehrál 84 minut Lukáš Jarolím. Jedenáct minut před koncem po brance Matteiniho v nadějně rozehraném zápase ještě prohrávali, pak ale Galloppa na poslední chvíli vyrovnal na 2:2. Další Češi do hry nezasáhli - Tomášové Zápotočný i Sivok bezbrankovou remízu Udine na půdě Livorna sledovali jen z lavičky náhradníků.

Itálie - 11. kolo:
Cagliari - Sampdoria Janov 0:3 (33. Volpi, 39. Caracciolo, 44. Maggio), Catania - Bergamo 1:2 (82. Spinesi - 57. a 59. Langella), Empoli - AS Řím 2:2 (67. Vanucchi, 90+1. Giovincho - 13. Giuly, 32. Brighi), Parma - Siena 2:2 (23. Corradi, 79. Matteini - 33. De Ceglie, 90. Galloppa), Neapol - Reggina 1:1 (89. Lavezzi - 59. Vigiani), FC Janov - Palermo 3:3 (59. a 66. Leon, 82. Borriello - 8. Cavani, 76. Brienza, 90+1. Arnauri), Livorno - Udine 0:0, Juventus Turín - Inter Milán 1:1 (77. Camoranesi - 41. Cruz).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články