Hlavní obsah

Nedvědovi se nelíbí, že je v Itálii po zranění Figa za násilníka

TURÍN

Fotbalista Pavel Nedvěd se ohradil proti článkům v italském deníku Gazzetta dello Sport o jeho zákroku na Luise Figa z Interu. Podle fotbalisty Juventusu Turín z něj dělají násilníka, kterému nevadí zranit protihráče.

Článek

"Figovi jsem se už omluvil tak, jak se sluší a patří. Teď se ale musím bránit proti všem, kteří mě začali v emocích odsuzovat, což navíc podporují články v Gazzettě dello Sport," napsal Nedvěd v dopise redakci listu, který v úterý Juventus zveřejnil na svých internetových stránkách.

Portugalský fotbalista odnesl souboj z nedělního zápasu zlomenou holenní kostí. Dnes se podrobí operaci a do konce roku bude mimo hru. "Rozhodně nejsem násilník a už vůbec nehraji tak, abych zranil protihráče. Do souboje s Figem jsem nešel s úmyslem ho zranit," uvedl Nedvěd.

Dodal, že osobně nemá nic proti Figovi, ani proti Interu. "Navíc si uvědomuji, že mě má rádo spousta lidí a jsem i vzorem pro děti. A právě kvůli nim by mě moc ranilo, kdybych byl označován za násilného a zákeřného hráče," napsal Nedvěd.

Český záložník si myslí, že jeho tvrzení podporují i televizní záběry. "Hrál jsem míč a nešťastně přitom trefil Figovu nohu. Byl to obyčejný faul. Nedělal jsem skluz oběma nohama, ani jsem na něj nedupnul. Snažil jsem se předvídat soupeřův pohyb a sebrat mu míč. Je mi líto, jak to dopadlo, ale spíš než zákeřnost za to mohlo příliš velké nasazení a snaha vyrovnat," prohlásil Nedvěd.

Reklama

Související témata: