Hlavní obsah

Ujfaluši rozmýšlí, kam zamíří z Fiorentiny

FLORENCIE/PRAHA

Český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši údajně odmítl nabídku přestoupit do týmu anglického Liverpoolu. Zkušenému hráči končí v létě smlouva v italské Fiorentině a zájemců o jeho služby je celá řada. "Odchod do Liverpoolu bylo téma konce roku," řekl Sport.cz hráčův agent Dalibor Lacina.

Článek

Loňský finalista prestižní Ligy mistrů oslovil už dříve agenta devětadvacetiletého borce, aby si zajistil co možná nejlepší pozici vůči dalším zájemcům o Ujfalušiho služby.

Svůj zájem o Ujfalušiho již dříve vedle Liverpoolu demonstrovaly například jiný ostrovní celek Tottenham, španělské Atlético Madrid a soupeř Slavie v základní skupině Sevilla. Zkušeného beka by rádi přivítali i v italském Juventusu, za nějž nastupují Pavel Nedvěd se Zdeňkem Grygerou.

Ujfaluši tak dal jasně najevo, že karty, které rozhodnou o jeho další budoucnosti, drží pevně ve svých rukách. Počká-li do konce sezóny, bude moc jako volný hráč přestoupit kamkoli, a to zadarmo. Vzhledem k jeho věku se dá předpokládat, že jeho další smlouva bude poslední za hranicemi Česka. Vždy ošemetná změna dresu, či dokonce země fotbalového angažmá, by jej navíc mohla stát místo v nominaci Karla Brücknera na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku, které se uskuteční v létě právě započatého roku.

Ve hře je stále také setrvání bývalého hráče německého Hamburku a Sigmy Olomouc v barvách „Fialek“, v jejichž kádru působí již čtvrtou sezónu. Sportovní manažer florentského klubu Pantaleo Corvino ale s touto variantou příliš nepočítá. „Ujfaluši nám jasně a zdvořile oznámil, že zájem klubu nebude brát při rozmýšlení o své budoucnosti v potaz. Chce učinit čistě vlastní rozhodnutí,“ uvedl Corvino a dodal: „Nabídli jsem mu kontrakt na tři roky, vzhledem k jeho věku jsme už nemohli udělat víc.“

Reklama

Související témata: