Hlavní obsah

Inter Milán získal Portugalce Maniche na půlroční hostování

MILÁNO

Italský mistr Inter Milán získal z Atlétika Madrid portugalského záložníka Maniche. Třicetiletý fotbalista přichází na půlroční hostování, které může klub v létě změnit za šest miliónů eur v přestup.

Článek

"Je to skvělý hráč a s problémy, které nás v poslední době provázejí, nám může svými zkušenostmi pomoci," připomněl trenér Roberto Mancini zaplněnou marodku. Mimo hru jsou Walter Samuel, Dejan Stankovič, Patrick Vieira, Luis Figo a Olivier Dacourt.

"Už se nemůžu dočkat. Inter je skvělý klub, kde mohou hrát jen nejlepší hráči na světě," řekl Maniche španělskému listu Marca. "Doufám, že s Interem vyhraji všechno, co půjde a zůstanu tam i v dalších sezonách," dodal záložník.

Maniche v kariéře nastupoval za Benfiku Lisabon a Porto, se kterým v roce 2003 vyhrál Pohár UEFA a rok nato Ligu mistrů. Zahrál si také za Dynamo Moskva a Chelsea, tam se mu však příliš nedařilo a předloni přestoupil do Atlétika. Ve španělském klubu se sice dostal zpět do formy, ale nepadl si do oka s trenérem Javierem Aguirrem. Maniche se proto rozhodl odejít, aby pravidelně hrál a nepřišel o místo v reprezentaci pro mistrovství Evropy, kde se Portugalsko v základní skupině utká s českým národním týmem.

Reklama

Související témata: