Hlavní obsah

Podle Bokšiče Nedvěd zůstane v Juventusu

PRAHA/TURÍN

Někdejší fotbalová hvězda italského Juventusu Turín Alan Bokšič se domnívá, že Pavel Nedvěd zůstane v týmu Staré Dámy i po skončení této sezóny, do jejíhož konce má bývalý český reprezentant podepsanou smlouvu. „Nedá moc práce přesvědčit Pavla, aby zůstal,“ řekl Bokšič, který v Juventusu slavil zisk titulu v sezóně 1996/97.

Článek

Pavel Nedvěd v současné chvíli zaujímá se svým Juventusem třetí místo v italské nejvyšší fotbalové soutěži a začátkem února to byl dokonce sám Grande Paolo, který gólem zachraňoval remízu na vlastním hřišti proti Cagliari.

O Nedvědovi se v posledních dnech mluvilo ve spojitosti s jeho možným přestupem do Japonska, když o něj projevilo zájem FC Tokio. Jak ale říká bývalý útočník chorvatské reprezentace Alan Bokšič, jeho budoucnost je spjata s dresem černobílých pruhů.

Bokšič: Není tu lepší klub jak Juventus

„Myslím si, že se rád nechá přesvědčit. Ale položme si otázku, kam jinam by šel?“ ptá se Bokšič. „Není tu lepší klub jak Juventus,“ tvrdí otevřeně na stránkách goal.com hráč, který ve svém prvním zahraničním angažmá odehrál ve francouzském Cannes jen jeden zápas vinou zranění. Po přestupu do Marseille v sezóně 1992/93 už ale ve 43 zápasech skóroval šestadvacetkrát.

Nedvěd se naposledy v dresu Juventusu objevil ve víkendovém utkání Serie A, když se svým týmem uspěl na hřišti Udine 2:1. V příštím kole se mohou diváci těšit na velmi atraktivní duel. Fotbalisté kolem rodáka ze Skalné na vlastním hřišti vyzvou druhý tým tabulky AS Řím.

Reklama

Související témata: