Hlavní obsah

Nedvěd popřel, že by jej Juventus potrestal

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd popřel v rozhovoru pro ČTK zprávu italského listu La Stampa, podle které mu klub uložil pokutu ve výši 175 tisíc korun a jedná, jak s fotbalistou dál po jeho výstřelku naložit. Jediným trestem je prý dvouzápasový distanc, který mu odpoledne stanovila disciplinární komise Italského fotbalového svazu.

Článek

Zkušený středopolař patřil v předehrávce 25. kola italské soutěže v městském derby proti FC Turín k nejlepším hráčům na hřišti. Svůj povedený výkon ale v nastaveném čase pokazil zbytečným oplácením. Po tvrdém souboji s Gianlucou Comottou turínského obránce několikrát zatahal zezadu za vlasy. Rozhodčí Rizzoli jej ihned vyloučil.

Již včera dalo vedení klubu a trenér Claudio Ranieri jasně najevo, že s rozhodnutím sudího souhlasí. Klub se tak zachoval přesně opačně než v minulém kole, v němž po prohraném utkání v Reggině poslal Italskému fotbalovému svazu otevřený dopis proti rozhodčímu Dondarinimu. La Stampa pak uvedla, že vedení Juventusu Nedvěda potrestalo pokutou.

Jednat se bude jen o prodloužení kontraktu

Jenže český fotbalista nad informacemi tamního tisku jen kroutí hlavou, nic z těchto informací se prý nezakládá na pravdě. "Především jsem nedostal žádnou klubovou pokutu, ale ještě větší výmysl je, že se v této souvislosti chystají další jednání," prohlásil Nedvěd.

Podle bývalého reprezentačního kapitána je sice na příští týden plánována schůzka šéfů Juventusu s jeho manažerem Mino Raiolou, ale ta se prý měla uskutečnit bez ohledu na vyloučení. "Má se jednat o tom, zda prodloužím svoji smlouvu. Ještě jsem se totiž stále nerozhodl, zda kariéru neukončím," připomněl pětatřicetiletý fotbalista, že o své budoucnosti stále ještě nemá jasno.

Za poslední vyloučení nebude hrát dvakrát. "Samozřejmě, že jsem se neměl nechat vyprovokovat, protože oplácející vždy dostane vyšší trest. Ale někdy není příliš vidět, co všechno tomu předcházelo," povzdechl si Nedvěd smířlivě.

Vrací se Trezeguet

Pavel Nedvěd byl vyloučen i vloni v říjnu po souboji v utkání proti Janovu, po němž nemohl hrát dvě utkání. Na začátku listopadu loňského roku na sebe upozornil také po zákroku na Portugalce Luise Figa, jemuž zlomil nohu. Proslul také konfliktem před dvěma lety s rozhodčím Stefanem Farinou, kterému bývalý hráč Sparty údajně šlápl na nohu.

Trenéra Ranieriho může alespoň těšit fakt, že se k týmu vrátil francouzský kanonýr David Trezeguet, kterého trápily zdravotní problémy. Do nedělního utkání s Fiorentinou by měl být třicetiletý útočník a nejlepší střelec mužstva v pořádku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články