Hlavní obsah

Grygera prvním gólem v Serii A pomohl Juventusu k výhře

ŘÍM

Český reprezentant Zdeněk Grygera pomohl v nedělním utkání 27. kola Serie A svým premiérovým gólem Juventusu k vítězství v Janově. Turínský velkoklub vyhrál 2:0 a pojistil si třetí místo v tabulce. Velká Grygerova chvíle přišla ve 25. minutě, kdy střelou z levé strany dokončil Salihamidžičovu akci. Sedm minut nato zvýšil již tradiční kanonýr David Trezeguet svým 16. gólem v sezóně a Juventus i bez distancovaného Pavla Nedvěda dovedl zápas k vítězství.

Článek

Fotbalisté AC Milán, kteří vyhlásili po vypadnutí v osmifinále Ligy Mistrů útok na první trojici v Serii A, v neděli zvítězili 3:1 na hřišti Empoli. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho dlouho v zápase 27. kola hráli nerozhodně 1:1, nicméně výhru strhli na svou stranu v závěru, kdy se nejdříve prosadil Ambrosini a minutu před koncem utkání uzavřel skóre na konečných 3:1 Brazilec Kaká.

Domácí tým hrál od 24. minuty bez hlavního trenéra Malesaniho, který byl za protesty vykázán na tribunu. AC zůstal na pátém místě, ale na čtvrtou Fiorentinu ztrácí už pouze bod.

Favorizovaný tým z Florencie totiž prohrál 0:1 na půdě Sieny, když jedinou branku utkání vstřelil deset minut před koncem Maccarone. Český reprezentant Tomáš Ujfaluši proseděl celé utkání na lavičce náhradníků.

Po postupu v Lize mistrů přes Real Madrid si připsali další vítězství fotbalisté římského AS, kteří získali tři body na hřišti Neapole za výhru 2:0. První branku hostů vstřelil už ve 2. minutě Perrotta, na 2:0 zvýšil z penalty kapitán Francesco Totti, jenž hrál za Řím jubilejní 500. zápas.

27. kolo Seria A:
FC Turín - Bergamo 1:0 (36. Barone), Catania - Cagliari 2:1 (44. Sylvestri, 48. vlastní Canini - 21. Conti), Siena - Fiorentina 1:0 (80. Maccarone), Parma - Sampdoria Janov 1:2 (67. Budan - 12. Maggio, 57. Bonazzolli), Lazio Řím - Livorno 2:0 (15. Rocchi, 25. Panděv), Empoli - AC Milán 1:3 (23. Busce - 19. Pato, 86. Ambrosini, 89. Kaká), Neapol - AS Řím 0:2 (2. Perrotta, 49. Totti z pen.), FC Janov - Juventus Turín 0:2 (25. Grygera, 32. Trezeguet).

Reklama

Související témata: