Hlavní obsah

AC Milán údajně nabídl za Ronaldinha půl miliardy korun

MILÁN

Italský velkoklub AC Milán se postavil do čela zájemců o barcelonskou hvězdu Ronaldinha. Za osmadvacetiletého brazilského reprezentanta údajně katalánskému klubu nabídl 16 miliónů liber (asi 509 miliónů korun), cože je zhruba čtyřikrát méně, než za fotbalistu nabízel před rokem.

Článek

"Čekáme na Ronaldinha a doufáme, že to vyjde," řekl v rozhovoru pro italskou televizi prezident AC Milán Silvio Berlusconi a svá slova doplnil výmluvným gestem sepnutých rukou. "Toužíme po něm už delší dobu. Je to úplně jiný hráč než Kaká a Pato a v útoku by je skvěle doplnil," uvedl trenér "rossoneri" Carlo Ancelotti.

Informace o údajné nabídce se v médiích objevily jen pár dnů poté, co byl v Miláně začátkem týdne vyfotografován při obědě s viceprezidentem Adrianem Gallianim Ronaldinhův bratr a manažer v jedné osobě Robert de Assis.

AC Milán již za Ronaldinha nabízel čtyřnásobek

Milánský klub o Ronaldinhovy služby usiloval už před rokem, tehdy za brazilskou hvězdu nabízel v přepočtu 1,9 miliardy korun. Mezi zájemci byla také londýnská Chelsea, jejíž majitel Roman Abramovič byl připraven zaplatit více než dvě miliardy.

Nyní AC Milán do karet nahrává skutečnost, že držitel Zlatého míče z roku 2005 se ve čtvrtek zranil a kvůli natrženému svalu v pravé noze pro něj skončila sezóna. Vedení Barcelony prý došla s Brazilcem trpělivost a podle spekulací španělských médií se ho chce v létě zbavit. Osmadvacetiletý záložník byl totiž většinu sezóny zraněný, lékaři navíc odhalili, že zdravotní potíže většinou existují jen ve fotbalistově hlavě.

Bývalý dvojnásobný nejlepší hráč světa se v základní sestavě Barcelony vinou zdravotních potíží objevil jen v 13 z 30 ligových zápasů a čtyřikrát naskočil do utkání z lavičky. Naposledy za katalánský celek nastoupil téměř před měsícem. Celkem za uplynulý rok vstřelil v dresu "Barcy" osm gólů.

Reklama

Související témata: