Hlavní obsah

Nedvěd po otřesu mozku proti Milánu nenastoupí

TURÍN

Záložník Pavel Nedvěd zmešká pro zranění hlavy sobotní šlágr italské ligy, k němuž nastoupí fotbalisté Juventusu Turín proti AC Milán. Bývalý kapitán české reprezentace sice po otřesu mozku už začal znovu trénovat, ale kouč Claudio Ranieri prohlásil, že na souboj s vítězem Ligy mistrů Nedvěd ještě připraven nebude.

Článek

"Už je na tom lépe, ale stále nemůže hlavičkovat," uvedl v pátek italský trenér. "Čekají nás v příštích dnech tři zápasy za sebou, proto jsem se rozhodl, že bude lepší, když si odpočine," řekl Ranieri. Jeho svěřenci nastoupí po duelu s AC Milán ve středu proti Parmě a čtyři dny nato je čeká další utkání v Bergamu.

Nedvěd doufal, že zápas s velkým rivalem stihne. Po srážce s Robertem Guanou v nedělním utkání v Palermu strávil noc s otřesem mozku v nemocnici, ale pak se rychle vrátil na trávník. Ve středu už trénoval. "Cítím se lépe, jenom trochu zesláblý, ale to je normální, když jsem tři dny nic nedělal," uvedl pro klubový web.

Juventus po prohře 2:3 v Palermu bude hájit třetí místo v tabulce před dotírající Fiorentinou, která na něj ztrácí už jen dva body. AC Milán je pátý o šest bodů za turínským velkoklubem, kvůli zranění mu bude opět chybět Marek Jankulovski.

Reklama

Související témata: