Hlavní obsah

Bývalý šéf Juventusu: Homosexuál by ve fotbale nepřežil

ŘÍM

Bývalý šéf Juventusu Turín Luciano Moggi se obul do homosexuálů. Podle něj není pro gaye ve fotbale místo, protože by prý mezi hráči nepřežili. "Ve fotbale žádní homosexuálové nejsou," citovala v pondělí agentura AFP Moggiho, který předloni dostal v rámci korupčního skandálu, po němž byl Juventus přeřazen do druhé ligy, pětiletý trest.

Článek

"Nevím, jestli jsou hráči proti gayům v týmu, ale já jsem zásadně proti tomu. Proto v týmech, kde jsem pracoval, nikdy žádní nebyli. Nechtěl jsem je tam mít a nikdy bych s gayem nepodepsal smlouvu," dodal.

Moggi také při televizním vystoupení v pořadu KlausCondicio prohlásil, že homosexuálové nemají na to být profesionálními fotbalisty. "Jsem stará škola a znám prostředí ve fotbale. V něm by gay nepřežil. Je to jiný svět, ve kterém se navíc potkáváte nahý se spoluhráči ve sprchách," prohlásil Moggi.

Homosexualita ve fotbale je velké tabu. Otevřeně se k ní zatím přihlásil jen jediný relativně známý hráč, v 80. letech tak učinil bývalý útočník West Hamu United a Nottinghamu Forest Justin Fashanu.

Reklama

Související témata: