Hlavní obsah

Mourinho odtajnil jména vyhlédnutých posil pro milánský Inter

SAO PAULO

Portugalský kouč José Mourinho, který převzal začátkem června Inter Milán, potvrdil, že by rád posílil tým o své bývalé svěřence Franka Lamparda, Didiera Drogbu a Deka. Konkrétní jména vysněných posil prozradil televizní stanici ESPN Brazil při svém pobytu v Brazílii, kde ve středu sledoval kvalifikační duel o postup na MS 2010 mezi domácím výběrem a Argentinou.

Článek

Anglického reprezentačního záložníka Lamparda spolu s kanonýrem Drogbou z Pobřeží slonoviny trénoval Mourinho v Chelsea, kde oba hráči dosud působí, portugalský záložník Deco pak hrál pod jeho vedením v FC Porto, od roku 2004 ale hájí barvy Barcelony. "Nejsem nostalgický. Ale opravdu si vážím hráčů, kteří mi pomohli vyhrávat tituly. Na Deka, Lamparda a Drogbu nelze zapomenout a moc rád bych s nimi pracoval i v budoucnu," řekl Mourinho.

Jeho přání nemusí být nereálná; Drogba dal v průběhu poslední sezóny hned několikrát najevo svou touhu z Chelsea odejít, stejně tak i Deko se může stát jednou z obětí hodně nepovedeného ročníku, který má za sebou katalánský velkoklub. V průběhu tohoto týdne bylo navíc zveřejněno údajné prohlášení majitele Interu Massima Morattiho, že klub je ohledně Lamparda s Chelsea v kontaktu.

Mourinho v průběhu kvalifikačního zápasu dvou jihoamerických rivalů také pozorně sledoval vystoupení problémového brazilského útočníka Adriana, který je v Sao Paulu na hostování právě z Interu. "Jsem na něho opravdu zvědavý. Líbí se mi jeho síla a průbojnost. Může se vzpamatovat a vrátit se zase zpět na výsluní, kde dříve byl," věřil Mourinho.

Reklama

Související témata: