Hlavní obsah

Fotbalistům Bergama hrozí odpočet bodů za korupci

ATALANTA

Fotbalistům Atalanty Bergamo hrozí, že v nadcházející sezóně přijde o šest bodů. Klub je podle italských médií podezřelý z ovlivňování dvou ligových zápasů s Livornem v minulém ročníku Serie A.

Článek

Livornu, které sestoupilo do druhé ligy, hrozí podobný postih, pokud se proti němu rozhodne italská federace zakročit. Podle médií navrhuje státní žalobce trest, ale federace zatím situaci nekomentuje a vyčkává.

Gian Paolo Bellini z Bergama a bývalý kapitán Livorna David Balleri byli již dříve nařčeni z toho, že se domlouvali na výsledku dvou vzájemných zápasů v minulé sezoně. První duel z 23. prosince skončil remízou 1:1, květnovou odvetu vyhrála Atalanta 3:2 brankou z konce utkání. Po skončení zápasu prý byli někteří hráči Livorna spatřeni v šatnách soupeře.

Balleri a Bellini by mohli v případě prokázaní viny dostat tříletý zákaz činnosti. Kluby a hráči všechna obvinění popřeli, ale po korupčním skandálu z roku 2006, kdy byl Juventus Turín přeřazen do druhé ligy a několika dalším klubům byly odečteny body, je Itálie na pozoru.

Reklama

Související témata: