Hlavní obsah

Hráčům nemůžu nic vytknout, říkal po remíze Interu kouč Mourinho

PRAHA/JANOV

Portugalský kouč José Mourinho si v sobotu odbyl svou ligovou premiéru na lavičce Interu Milán. Úřadující šampión Série A vstoupil do nového ročníku remízou 1:1 na půdě Sampdorie Janov. I přesto, že Nerazzurii hned v prvním kole ztratili dva body, charismatický trenér zklamaný nebyl. „Můj tým dělal všechno, co mohl. Svým hráčům nemůžu nic vytknout,“ svěřil se pro oficiální stránky milánského klubu Mourinho.

Článek

Mourinho se na hřišti Sampdorie musel obejít bez několika stabilních hráčů základní sestavy, kvůli zranění postrádal Samuela a Rivase, k dispozici nebyl ani Rumun Chivu. Přesto byl Inter v prvním poločase aktivnějším týmem a zásluhou Zlatana Ibrahimoviće šel po půlhodině hry do vedení. Švédský kanonýr si několikrát vyměnil míč s novou posilou z AS Řím Mancinim a křížnou střelou překonal brankáře Miranteho. „Jsem si jistý, že kdybych míč trefil čistě, gól by z toho nebyl,“ přiznal šestadvacetiletý forvard, že balón netrefil podle svých představ.

Jenže po změně stran se obraz hry změnil a domácí začali postupně přebírat iniciativu. „Vprvním půli jsme byli lepším mužstvem my, v té druhé soupeř. Sampdoria vysunula presink a my jsme ztratili kontrolu nad míčem i celým zápasem,“ mrzelo Mourinha, že jeho svěřenci nedokázali navázat na výkon z úvodní pětačtyřicetiminutovky. Za pasivní hru byli nakonec hosté potrestáni inkasovanou brankou. Po zmatcích v šestnáctce srovnal stav Delvecchio.

Ibrahimović se hněval na rozhodčího

Ibrahimović ale Delvecchiův gól dlouho nemohl rozdýchat. Padl podle něj po útočném faulu domácích. „Každý viděl Lucchiniho faul na mě. Jediný, kdo ne, byl rozhodčí.“ I přes konečnou remízu ale José Mourinho roztrpčený nebyl. „Je pravda, že úplně spokojený nejsem. To bývám jen po výhře a výborném výkonu. Ale neprohráli jsme, vezeme si bod. Nechtěl bych se v neděli v tisku dočíst, že je to špatný výsledek. Měl by se vyzdvihnout výkon domácích, kteří mají kádr již delší dobu pohromadě,“ pochválil Mourinho mužstvo z Janova.

S jeho slovy souhlasil i Ibrahimović. „Hráli jsme velice dobrý fotbal. Navzdory tomu, že jsme hráli venku, jsme hodně útočili. Získali jsme sice jen bod, ale důležitý bude až výsledek na konci ligy.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.