Hlavní obsah

Branka v nastavení posunula Inter Milán do čela tabulky

MILÁN

Branka argentinského útočníka Julia Cruze z druhé minuty nastavení zajistila fotbalistům Interu Milán vítězství 1:0 ve šlágru 11. kola italské ligy s Udine. Inter se tak dostal do čela tabulky, jelikož dosud vedoucí AC Milán jen remizoval v Lecce, kde o výhru přišel v poslední minutě.

Článek

Inter se proti obraně Udine těžko prosazoval, navíc si musel dávat pozor na rychlé brejky hostů. Když se už zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, dostali se domácí k centru, u kterého byl první Cruz a hlavičkou zblízka rozhodl o výhře Interu.

Brazilec Ronaldinho mohl být podruhé během jednoho týdne hrdinou AC Milán. Po brance v nastavení zápasu Poháru UEFA dnes deset minut před koncem poslal AC do vedení nad Lecce. Jenže domácí stihli ještě srovnat, když v poslední minutě udeřil obránce Stendardo. Po celé utkání u toho byl i český reprezentant Marek Jankulovski.

Výhru slavil i Juventus, který za ziskem tří bodů nasměroval Del Piero. Potvrdil tak formu, díky níž v týdnu dvěma góly sestřelil v Lize mistrů Real Madrid. Na konečných 2:0 pak upravil jeho kolega z útoku Iaquinta. Pavel Nedvěd tentokrát do hry nezasáhl, uzdravený Zdeněk Grygera nastoupil v turínském celku na závěrečných šest minut.

Dařilo se i Fiorentině, která vyhrála nad Bergamem 2:1. O vítěznou branku se postaral útočník Gilardino, který se vrátil po dvouzápasovém trestu za gól rukou. I přes svůj osmý gól v sezoně však přišel o vedení v tabulce střelců. Před Gilardina se totiž dostal kanonýr FC Janov Milito, který si dnes připsal hattrick do sítě Regginy a na kontě má již devět přesných zásahů.

Fotbalová Serie A - 11. kolo:
Catania - Cagliari 2:1 (37. Mascara, 87. Sabato - 6. Jeda), Chievo - Juventus Turín 0:2 (40. Del Piero, 53. Iaquinta), FC Janov - Reggina 4:0 (54. z pen., 74. a 90.+2 Milito, 81. Sculli), Fiorentina - Bergamo 2:1 (20. Melo, 23. Gilardino - 77. Floccari z pen.), Inter Milán - Udine 1:0 (90.+2 Cruz), Lazio Řím - Siena 3:0 (86. a 90. Rocchi, 58. Zárate), Neapol - Sampdoria Janov 2:0 (23. Mannini, 74. Zalayeta), Lecce - AC Milán 1:1 (90. Stendardo - 79. Ronaldinho).

Reklama

Související témata: