Hlavní obsah

Juventus vyhrál v Bergamu, Neapol po prohře ztratila třetí místo

TURÍN

Fotbalisté Juventusu Turín v 17. kole italské ligy vyhráli 3:1 na hřišti Bergama a drží se v kontaktu s vedoucím Interem Milán. Naopak nedařilo se dalšímu z kandidátů na titul Neapoli, která na hřišti FC Turín prohrála 0:1 a propadla se na páté místo. Přeskočily ji Fiorentina po výhře 1:0 v Janově nad Sampdorií a také AC Milán, jenž deklasoval 5:1 Udine.

Článek

Juventus tentokrát nemohl využít služeb zraněného českého záložníka Pavla Nedvěda, ale opět se mohl spolehnout na kapitána Alessandra Del Piera. Ten nejprve po půlhodině hry otevřel skóre a poté poslal rohový kop přesně na hlavu stopera Legrotaglieho, který zvýšil.

Po změně stran sice rovněž po rohovém kopu snížil domácí veterán Vieri, ale k závěrečnému tlaku se Bergamo nedostalo. V 81. minutě totiž definitivně rozhodl brazilský kanonýr Amauri, který se trefil pojedenácté v sezoně a na čelo tabulky střelců ztrácí jediný zásah.

Vedle Nedvěda v neděli Juventus postrádal i beka Zdeňka Grygeru, který seděl jen na lavičce.

Na třetí místo tři body za turínský klub se dostal AC Milán, jenž před výkopem představil na San Siru svou budoucí posilu Davida Beckhama a pak si vychutnal Udine. Čtyři z pěti gólů vítězů vstřelili Brazilci - dvakrát se trefili Pato a Kaká, jež doplnil Nizozemec Seedorf. Český reprezentant Marek Jankulovski odehrál v dresu AC proti svému bývalému klubu celé utkání.

Fiorentina porazila Sampdorii

Na čtvrté místo se vyhoupla Fiorentina, která díky trefě Montoliva porazila Sampdorii Janov a využila nečekaného zaváhání Neapole. Ta nestačila na FC Turín, když jedinou branku zápasu obstaral chvíli po změně stran domácí útočník Bianchi. Neapol na vyrovnání již nedosáhla, v ofenzivě jí výrazně scházel zraněný slovenský záložník Marek Hamšík. Turín se díky výhře dostal ze sestupových pozic.

Ztráta všech bodů potkala po pěti vítězných zápasech i hráče AS Řím. Ti na hřišti Catanie prohrávali dokonce o tři branky, ale ani následná stíhací jízda k bodům nevedla. Vučinič s Menezem snížili jen na konečných 2:3.

Italská liga - 17. kolo:
Bergamo - Juventus Turín 1:3 (48. Vieri - 31. Del Piero, 38. Legrottaglie, 81. Amauri), Cagliari - Reggina 1:1 (1. Acquafresca - 60. Brienza z pen.), Catania - AS Řím 3:2 (40. a 54. Morimoto, 33. Baiocco - 73. Vučinič, 77. Menez), Chievo - FC Janov 0:1 (89. Olivera), FC Turín - Neapol 1:0 (53. Bianchi), Lecce - Boloňa 0:0, Sampdoria Janov - Fiorentina 0:1 (19. Montolivo),  AC Milán - Udine 5:1 (4. a 18. Pato, 13. a 52. Kaká, 43. Seedorf - 17. Di Natale).

Reklama

Související témata: