Hlavní obsah

Inter přišel o neporazitelnost po 14 zápasech v Bergamu

ŘÍM

Po 14 zápasech našli fotbalisté Interu Milán v italské lize přemožitele. Vedoucí tým soutěže v neděli prohrál 1:3 v Bergamu a připsal si teprve druhou porážku v sezóně. Obhájce titulu tak dal šanci druhému Juventusu výrazně se přiblížit, turínský celek však nabídnutou příležitost využil jen z části a na hřišti Lazia Řím získal bod za remízu 1:1. Na Inter tak ztrácí tři body.

Článek

Inter v Bergamu prospal úvodní půlhodinu, během které inkasoval hned třikrát. Dvěma góly se blýskl kapitán domácích Doni. Trenér José Mourinho sice již po 30 minutách nahradil defenzivního Chivua útočníkem Obinnou, ale Interu to příliš nepomohlo.

Oživení přinesl až druhý poločas, do které nastoupili z lavičky i Luis Figo a Adriano, kterému dal Mourinho šanci i přes předchozí prohřešky proti životosprávě. Branky se však Inter dočkal až v závěru po zásahu Zlatana Ibrahimovice.

"Dnešní výkon byl katastrofální. Nemám pro to vysvětlení," řekl po utkání domácí trenér Mourinho. "Měl bych zůstat ticho a nechat novináře, ať použijí přídavná jména podle vlastního uvážení. Po takovém utkání s tím musíme počítat," pokračoval v kritice.

O všechny body přišla i Neapol

Mourinho byl nespokojený především s úvodní půlhodinou utkání. "Prvních 30 minut nepotřebuje žádné komentáře. Dostali jsme hloupé až směšné góly," žasnul portugalský kouč, který rovněž nechápal, jak jeho svěřenci nedodrželi předzápasové pokyny. "Celý týden mluvíme o Donim, o tom, jak si nabíhá do pozic a jak je nebezpečný ve vzduchu. On nám ale stejně dá dva góly," dodal.

O všechny body přišla i Neapol, která prohrála 1:2 na půdě Chieva. To se díky dostalo ze dna tabulky, naopak Neapol přišla o čtvrtou příčku na úkor výborné hrajícího FC Janov.

Neapol doplatila především na vyloučení své největší hvězdy Marka Hamšíka. Slovenský záložník nejprve v 53. minutě připravil vyrovnávací gól pro Lavezziho, ovšem vzápětí doprovodil svůj faul slovním komentářem a rozhodčího ho bez předchozího napomínání vyloučil. Oslabená Neapol pak inkasovala z pokutového kopu.

Mellberg zařídil konečnou remízu

Obrana Lazia měla v posledních zápasech problémy, ovšem v zápase s Juventusem hráči okolo českého reprezentačního stopera Davida Rozehnala zaváhali jen jedinkrát. Pět minut poté, co Lazio poslal do vedení Ledesma, si na roh naskočil hostující stoper Olaf Mellberg a zařídil konečnou remízu.

V sestavě Juventusu byl opět hodně vidět český záložník Pavel Nedvěd, který měl blízko i k vítězné brance. Jeho gólovou střelu na poslední chvíli zablokovala obrana domácích. Nedvěd stejně jako na straně Lazia Rozehnal odehrál celé utkání. Naopak Nedvědův spoluhráč Zdeněk Grygera kvůli disciplinárnímu trestu za žluté karty do zápasu nezasáhl.

Povedený týden završil útočník AS Řím Julio Baptista. Brazilský střelec nejprve ve středu dvěma góly zařídil vítězství 2:0 v dohrávce 9. kola se Sampdorií Janov a dnes v 90. minutě obstaral jediný gól zápasu na hřišti FC Turín. Římané se na osmém místě přiblížili páté Neapoli již na rozdíl tří bodů.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:
Bergamo - Inter Milán 3:1 (28. a 33. Doni, 18. Floccari - 90. Ibrahimovic), Cagliari - Udine 2:0 (4. Conti, 20. Biondini), Catania - Boloňa 1:2 (85. Paolucci - 49. Di Vaio, 54. Adailton), Chievo - Neapol 2:1 (32. a 74. Marcolini obě z pen. - 53. Lavezzi), FC Turín - AS Řím 0:1 (90. Baptista), Lecce - FC Janov 0:2 (68. Jankovič, 90. Sculli), Sampdoria Janov - Palermo 0:2 (45. a 58. Bresciano), Lazio Řím - Juventus Turín 1:1 (25. Ledesma - 30. Mellberg).

Reklama

Související témata: