Hlavní obsah

Kaká i přes štědrou nabídku z Anglie zůstane v AC Milán

MILÁN

Brazilský fotbalista Kaká milánský velkoklub AC neopustí. Lukrativní nabídku Manchesteru City odmítl a zůstane věrný italskému celku. V televizním rozhovoru to prohlásil majitel klubu a italský premiér Silvio Berlusconi. Vzápětí to médiím oficiálně potvrdil i klubový mluvčí, načež také zástupci anglického klubu oznámili, že jednání skončila. "Kaká zůstává v Miláně. Peníze pro něj neznamenají všechno," uvedl Berlusconi.

Článek

Šestadvacetiletý Brazilec, držitel Zlatého míče a nejlepší fotbalista světa za rok 2007, dostal nabídku přestoupit z AC Milán do Anglie za rekordních 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun). V takovém případě by se stal nejdražším fotbalistou v historii. Dosavadním rekordem je transfer Zinedina Zidana z Juventusu do Realu Madrid v roce 2001 za 76 miliónů eur (tehdy přes dvě miliardy korun).

Do Milána dnes přiletěl jednat i otec brazilského záložníka, aby synův přestup prosadil. Bosco Leite dorazil do Itálie odpoledne a na setkání s Kaká se měl pokusit podle Gazzety dello Sport změnit jeho názor. Kaká totiž na zájem Manchesteru City reagoval prohlášením, že chce v AC zůstat a v budoucnosti se stát jeho kapitánem.

Po večerním jednání s viceprezidentem AC Milán Adrianem Gallianim a šéfem anglického klubu Garym Cookem Berlusconi oznámil, že fotbalista zůstává. Potěšil tak fanoušky AC, z nichž několik stovek v den rozhovorů protestovalo proti případnému prodeji před klubovým sídlem.

Reklama

Související témata: