Hlavní obsah

Porazí-li Juventus, pozve své svěřence kouč Fiorentiny na pizzu

PRAHA

Fotbalisté šestého týmu italské Serie A Fiorentiny by si v sobotu večer mohli dosyta ukojit své mlsné jazýčky pravou italskou pizzou, pakliže v ostře sledovaném duelu na hřišti Juventusu turín položí svého soupeře na lopatky. Svým svěřencům to slíbil trenér týmu z Florencie, Cesare Prandelli.

Článek

Stará dáma přivítá svého soupeře na  Stadio Olimpico v sobotu večer. Oba týmy chtějí po konci utkání slavit zisk tří bodů.  Jedině tak by se mohl domácí Juventus dotáhnout na vedoucí Inter Milán. Fiorentina je nyní ve ztrátě dokonce jedenácti bodů na vedoucí celek italské nejvyšší ligové soutěže.

Kouč hostí Prandelli, vědom si důležitosti zápasu, si už nevěděl rady, jak jinak své hráče proti silnému soupeři nabudit.  A tak přišel ze zajímavým návrhem. „Jestli vyhrajeme, koupím každému pizzu,“ nechal se slyšet trenér Fialek pro Sky Sport Italia.

„Hrajeme proti silnému soupeři. Máme ale to správné odhodlání a chceme zopakovat výkon, jakým jsme se předvedli na hřišti AC Milánu. Doufám jen, že tentokrát pro nás bude výsledek přijatelnější,“ připomněl Prandelli prohru 0:1 v posledním 19. kole na San Siro.

„Jsme přesvědčeni, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek. Máme rozumné důvody myslet si, že v Turíně vyhrajeme. Všichni táhneme za jeden provaz,“ řekl k sobotnímu duelu kouč Fiorentiny. „Toto je pro nás velká příležitost odrazit se k lepším výsledkům. Půjde o velmi těžké utkání a já věřím, že v něm můžeme uspět,“ dodal Prandelli.

Reklama

Související témata: