Hlavní obsah

Beckham se za AC Milán znovu trefil, sledoval to i Capello

Anglický fotbalista David Beckham potvrdil, že se mu na hostování v AC Milán daří, a ve druhém utkání za sebou dal gól. V 21. kole zajistil svému týmu alespoň bod za remízu 1:1 s FC Janov. Beckhamův perfektně kopnutý přímý kop ve 33. minutě sledoval z hlediště i trenér anglické reprezentace Fabio Capello, kvůli němuž Beckham do AC Milán odešel s cílem udržet se v národním týmu.

Článek

Beckham původně šel do Milána hlavně kvůli tréninkům, aby se během přestávky v zámořské soutěži MLS udržel ve formě pro reprezentaci, ale oproti předpokladům se objevil ve všech dosavadních čtyřech zápasech v základní sestavě. V minulém kole pomohl gólem k vítězství 4:1 nad Boloňou a dnes se postaral o jedinou trefu proti Janovu.

Krátce po půlhodině hry si na levé straně hřiště stoupl k přímému kopu a přestože rozehrával s místa, odkud se většinou jen centruje, opřel se do míče a střelou okolo dvoučlenné zdi k bližší tyči zaskočil janovského brankáře. Následně gól bouřlivě oslavil v hloučku se spoluhráči, mezi kterými již nechyběl český reprezentant Marek Jankulovski, který v minulém kole nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu.

Beckhamův gól však nakonec k plnému bodovému zisku nestačil, jelikož tři minuty před koncem svým 14. zásahem v sezoně vyrovnal druhý nejlepší střelec ligy Diego Milito.

Milán nevyužil šanci bodově se dotáhnout na druhý Juventus Turín. Ten totiž nečekaně prohrál na hřišti v poslední době se trápícího Udine. Domácí za vítězstvím nasměroval ve 20. minutě Fabio Quagliarella, kterého neuhlídal český reprezentační bek Zdeněk Grygera. Ten stejně jako Pavel Nedvěd odehrál za Juventus celé utkání. Vedení pak ještě potvrdil druhý z italských reprezentačních útočníků v dresu Udine Antonio Di Natale a Juventus jen snížil po penaltě Vincenza Iaquinty.

Zaváhání Juventusu využil Inter Milán. Ligový lídr zvítězil na hřišti Catanie 2:0, přestože hrál téměř hodinu bez vyloučeného Sulaye Muntariho, který ostře zajel do protihráče přímo před zraky rozhodčího. Inter tak má v čele již šestibodový náskok.

Famózní návrat do základní sestavy AS Řím předvedl kapitán Francesco Totti, který od konce prosince nehrál kvůli zranění stehenního svalu. Zatímco v minulém kole ještě zůstal jen na lavičce, dnes už nastoupil od začátku a k vítězství 2:1 nad Palermem přispěl gólem a asistencí u trefy Mattea Brighiho. AS nebodovalo jen v jediném z posledních jedenácti zápasů a v tabulce se vyšplhalo již na pátou příčku.

Naopak špatnou formu potvrdilo Lazio Řím, které prohrálo na hřišti Sampdorie Janov. Český reprezentační stoper David Rozehnal po minulém debaklu 1:4 od Cagliari zůstal jen na lavičce. Zahrál si však Lukáš Jarolím, který odehrál celé utkání za Sienu při prohře 0:1 na hřišti Cagliari.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:
AC Milán - FC Janov 1:1 (33. Beckham - 87. Milito), AS Řím - Palermo 2:1 (24. Totti, 45. Brighi - 31. Cavani), Bergamo - Boloňa 0:1 (80. Volpi), Cagliari - Siena 1:0 (37. Acquafresca), Catania - Inter Milán 0:2 (31. Muntari, 71. Ibrahimovic), Chievo - Lecce 1:1 (88. Mantovani - 55. Vivas), FC Turín - Reggina 0:0, Fiorentina - Neapol 2:1 (47. Santana, 79. Montolivo - 49. Vitale), Sampdoria Janov - Lazio Řím 3:1 (14. Delvecchio, 51. Cassano, 54. Stankevičius - 30. Rocchi), Udine - Juventus Turín 2:1 (20. Quagliarella, 74. Di Natale - 77. Iaquinta z pen.).

Reklama

Související témata: