Hlavní obsah

Oslabený Juventus vyhrál gólem v nastavení a je v lize druhý

ŘÍM

Gól dánského záložníka Christiana Poulsena z druhé minuty nastavení zajistil fotbalistům Juventusu Turín vítězství 2:1 na hřišti Catanie. Hosté přitom hráli od 12. minuty o deseti bez vyloučeného střelce úvodní branky Vincenza Iaquinty. Juventus se tak dostal na druhé místo ligové tabulky o bod před AC Milán.

Článek

Fotbalistům "Staré dámy" vyšel skvěle vstup do zápasu, když v desáté minutě otevřel skóre hlavou Iaquinta. Svou branku však oslavil svlečením dresu, za což dostal žlutou kartu. O minutu později navíc italský reprezentant ostře fauloval a rozhodčí ho vyloučil.

Oslabený Juventus se dostal pod tlak, z kterého vyplynulo i vyrovnání. Krátce po změně stran prohrál český obránce Zdeněk Grygera hlavičkový souboj a míč vyražený gólmanem Gianluigim Buffonem doklepl do odkryté branky japonský útočník Morimoto.

Závěr již ale patřil opět Juventusu, který si vynutil několik standardních situací a po jedné z nich zaznamenal vítěznou branku. Záložník Pavel Nedvěd rozehrál rohový kop, jeden z obránců Catanie promáchl a Poulsen zblízka poslal míč pod břevno.

Nedvěd s Grygerou odehráli v dresu Juventusu celé utkání.

V závěru o své výhře rozhodla i čtvrtá Fiorentina, která dlouho dobývala obranu Lazia. V té od 18. minuty chyběl vyloučený obránce De Silvestri, ovšem i díky českému stoperovi Davidu Rozehnalovi Lazio odolávalo.

Až minutu před koncem se prosadil útočník Alberto Gilardino a zajistil domácím tři body. Na lavičku Fiorentiny se poprvé v sezóně a teprve podruhé během dvou let od svého příchodu do Itálie dostal stoper Ondřej Mazuch.

Ani devátý gól slovenského záložníka Marka Hamšíka v sezóně nezměnil nic na tom, že Neapol prohrála přímý souboj o sedmé místo s Palermem, které doma zvítězilo 2:1. Neapol klesla na osmé místo a na čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů ztrácí již sedm bodů.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:
AS Řím - FC Janov 3:0 (47. a 90.+1 Vučinič, 27. Cicinho), Cagliari - Bergamo 0:1 (66. Cigarini), Catania - Juventus Turín 1:2 (50. Morimoto - 10. Iaquinta, 90.+2 Poulsen), FC Turín - Chievo 1:1 (64. Ventola - 83. Italiano), Fiorentina - Lazio Řím 1:0 (89. Gilardino), Sampdoria Janov - Siena 2:2 (45. Bellucci, 51. Pazzini - 21. Vergassola, 79. Maccarone), Udine - Boloňa 1:0 (90. Sanchez), Palermo - Neapol 2:1 (2. Magliaccio, 18. Simplicio - 43. Hamšík).

Reklama

Související témata: