Hlavní obsah

Trenér AC Milán Ancelotti: Doplatili jsme na chyby rozhodčího

MILÁN

Velké milánské derby rozhodla Adrianova ruka. Brazilský fotbalista totiž po necelé půlhodině hry hlavičkoval v pokutovém území a míč po odrazu od jeho ruky skončil v síti. I díky tomu vyhrál Inter nad AC 2:1 a udělal velký krok za obhajobou mistrovského titulu. "Doplatili jsme na chyby rozhodčího," smutnil po utkání kouč poraženého celku Carlo Ancelotti.

Článek

„Je pravda, že jsem se míče dotkl rukou. Chtěl jsem skórovat hlavou, ale moje ruka byla tam, kde obvykle bývá. Z mého pohledu to byla ruka neúmyslná a každý kdo to viděl, mně musí dát za pravdu,“ citují brazilského forvarda stránky goal.com. „Doufám, že se na můj gól bude vzpomínat jako na ten, který nám zajistil mistrovský titul,“ poznamenal Adriano.

Spokojení po 270. milánském derby neskrýval ani Adrianův kouč Jose Mourinho. Jeho svěřenci mají nyní před druhým Juventusem Turín náskok devíti bodů a třetí AC Milán ztrácí bodů jedenáct. „Stále potřebujeme vyhrát jedenáct zápasů, abychom si zajistili Scudetto. To znamená získat alespoň 33 bodů, což nebude jednoduché. Pořád je před námi mnoho práce,“ nechal se slyšet portugalský kouč.

Inter má osud ve svých rukách

„V tuto chvíli máme osud v našich rukách. Jsme v dobré pozici, protože víme, že pro Juventus i AC bude obtížné vyhrát všechny jejich zbývající utkání,“ všiml si portugalský stratég a doplnil: „Nedělní vítězství pro nás bylo nesmírně důležité.“

Zároveň ale na výkonu svých svěřenců našel chyby. „Měli jsme několik možností rozhodnout utkání za stavu 2:0, ale šance jsme neproměnili. AC dokázal dobře odpovědět, zvláště Inzaghi vypadal, jako by mu nebylo 35 ale 25,“ složil poklonu kanonýrovi červenočerných Mourinho a dodal, že nebezpečné bylo i brazilské duo Ronaldinho - Pato.

Ancelotti si stěžoval na rozhodčí

Jeho protějšek na trenérské lavičce Carlo Ancelotti nebyl příliš nadšený výkonem sudího. „Věřil jsem, že uhrajeme remízu, ale doplatili jsme na chyby rozhodčího,“ řekl na adresu kontroverzní branky Adriana. „Bylo to zřetelné a nemyslím si, že by bylo těžké to přehlédnout,“ zlobil se a dodal, že sudí upřel AC také dvě penalty. „S tím už ale nic nemůžeme udělat,“ posteskl si.

Ancelottiho mrzí i bodová ztráta, kterou AC na Inter má. „Nemůžeme očekávat, že vyhrajeme Serii A. Jedenáct bodů ztráty na Inter v této fázi soutěže je příliš mnoho. Našim cílem je skončit mezi prvními třemi a zajistit si tak účast v Lize mistrů,“ smiřuje se s vývojem sezóny kouč.

Reklama

Související témata: