Hlavní obsah

Místo piety v italské lize padlo osm červených karet

ŘÍM

Italská fotbalová liga má za sebou jeden z nejdivočejších víkendů, emoce hráčů nezkrotily ani pietní chvíle věnované téměř třem stovkám obětí zemětřesení v Aquile. V deseti zápasech padlo celkem osm červených karet a na několika stadiónech byly k vidění potyčky mezi hráči. Z pohledu vyloučení ale nejde o letošní rekord, v šestém kole bylo uděleno ještě o jednu červenou víc.

Článek

K nejostřejším zápasům patřilo římské derby mezi AS a domácím Laziem, v jehož základní sestavě se objevil po více než dvou měsících český stoper David Rozehnal. Rozhodčí po strkanicích vyloučil tři hráče a rozdal devět žlutých karet. "Hráči AS se chtěli jen prát. Pořád provokovali a doufali, že z toho bude rvačka. Asi neumí prohrávat," řekl po vítězství 4:2 útočník Lazia Goran Panděv.

Po hádce během poločasové přestávky byl navíc na tribunu vykázán trenér AS Luciano Spaletti a manažer Lazia Igli Tare. "Přišel ke mně a se zdviženým prostředníčkem mi vyhrožoval. Tak jsem mu řekl, ať toho nechá," popsal incident Spaletti. Atmosféru přiživili také fanoušci obou římských klubů, při jejichž potyčkách musela policie použít slzný plyn.

Ve Florencii byl zase podle trenéra Cagliari Massimiliana Allegriho po prohře 1:2 napaden jeden z jeho svěřenců Diego López. "Je úplně dobitý. Někdo mu musel v tunelu dát pěstí. Vůbec to nechápu. Vždyť jsme prohráli a jestli měl někdo důvod se prát, tak jsme to byli my," prohlásil kouč po zápase, který jeho tým dohrával bez vyloučených Agostiniho a Caniniho.

Mezi hříšníky se zapsal také jindy klidný trenér AC Milán Carlo Ancelotti, který byl už po 37 minutách vykázán na tribunu kvůli protestům. Pro devětačtyřicetiletého kouče to bylo první vyloučení od roku 2001, kdy k týmu "Rossoneri" přišel. Jeho mužstvo vyhrálo na hřišti Chieva 1:0.

Bezprostředně po pondělním zemětřesení volali trenéři i hráči po odložení všech víkendových zápasů. Italský svaz však rozhodl, že se nebudou hrát jen páteční duely druhé ligy, které kolidovaly se mší a státním pohřbem obětí. Ve víkendových zápasech nastoupili hráči s černými páskami a utkání začínala minutou ticha.

Reklama