Hlavní obsah

Grygera v nastavení zařídil Juventusu remízu s Interem

TURÍN

Český fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera udržel Juventusu teoretickou naději na titul. Ve šlágru 32. kola italské ligy dnes brankou v nastavení zařídil remízu 1:1 s vedoucím Interem, přestože jeho tým hrál od 75. minuty v deseti bez vyloučeného Tiaga. Milánský klub je i tak nadále velmi blízko obhajobě, neboť si šest kol před koncem drží desetibodový náskok.

Článek

Juventus věděl, že jen výhra ho udrží v boji o titul, ale taktický výkon Interu mu nedovolil vytvořit si doma dostatečný tlak. Nebezpečnější šance měli naopak svěřenci Josého Mourinha, obrana Juventusu však dokázala nebezpečí několikrát odvrátit.

V 64. minutě se jí to však nepovedlo. Suley Muntari po rychlém brejku nahrál volnému Marku Balotellimu, který potvrdil pověst talentovaného střelce.

Juventusu nezbývalo než se vrhnout do útoku a nakonec skóroval navzdory oslabení. V nastaveném čase domácí vybojovali rohový kop a Giovincův centr proměnil hlavou ve vyrovnání sváteční střelec Grygera. Byl to teprve jeho třetí gól v dresu Juventusu a druhý v této sezóně.

"Staré dámě" hrozí, že po třetím utkání bez výhry za sebou přijde o druhou příčku. Třetí AC Milán ztrácí tři body a má utkání k dobru, přičemž skóre mají oba týmy téměř vyrovnané.

Celých 90 minut odehrál v dresu Juventusu s Grygerou i Pavel Nedvěd, který patřil k tahounům ofenzivy.

Lazio Řím dalo zapomenout na nedávnou krizi a zvítězilo 1:0 na hřišti Janova. Udělalo tak radost Fiorentině, jež může zaútočit na čtvrtou příčku zajišťující start v Lize mistrů, kterou drží Janov s dvoubodovým náskokem. Podruhé za sebou odehrál celé utkání za Lazio český stoper David Rozehnal.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
FC Janov - Lazio Řím 0:1 (65. Zárate), Juventus Turín - Inter Milán 1:1 (90.+2 Grygera - 64. Balotelli).

Reklama

Související témata: