Hlavní obsah

Juventus Nedvěda chce, ale už mu není ochoten nabídnout plat dva milióny eur

TURÍN/ PRAHA

Jednání generality turínského Juventusu s ikonou „bianconero“ Pavlem Nedvědem, k nimž má dojít v pátek odpoledne, zřejmě ztroskotají na penězích. Italská média alespoň v tomto duchu spekulují. Prezident klubu Giovanni Cobolli sice moc touží po tom, aby česká fotbalová legenda prodloužila ještě o rok smlouvu, ale údajně není ochoten nabídnout Nedvědovi dosavadní plat dva milióny eur.

Článek

Prezident „Staré dámy“ Giovanni Cobolli o Nedvěda moc stojí. „On sice mluví neustále o odchodu do fotbalové penze, ale pro mě je pořád v každém zápase a za každého stavu příkladným bojovníkem,“ vynášel Grande Paola až do nebe na stránkách deníku La Stampa.

Nedvědův italský manažer Mino Raiola rovněž moc stojí o to, aby jeho nejlepší a nejvíce honorovaný fotbalový klient v kariéře pokračoval. Žádný div, protože provize z Nedvědových smluv nejsou rozhodně zanedbatelné. I proto před avizovanou schůzkou Nedvěda s klubovou generalitou tajuplně naznačil: „Teď by se mělo vyslovit vedení Juventusu. Ono je na tahu.“

„Nemáme skutečně tušení, s čím vedení Juventusu na schůzku přijde, jakou má představu a co nabídne. A o nějakých finančních podmínkách už teprve řeč nebyla, natož aby se o nich s předstihem jednalo,“ nechal se pro Sport.cz opakovaně slyšet právník Bronislav Šerák z agentury Nehoda sport, která Nedvěda zastupuje.

Italská media totiž spekulují, že prezident bianconero Cobolli by sice rád Nedvěda udržel, ale roční plat dva milióny eur, tedy asi 54 miliónů korun, mu už není ochoten nabídnout. Zvláště poté, co na výplatní listině klubu zůstal vyhozený kouč Ranieri, i když měl původně slíbeno, že v případě vyhazovu dostane volné ruce k jednání s jiným klubem.

Samotný prezident Staré dámy se o finančních otázkách smlouvy, kterou chce nabídnout Nedvědovi, odmítl s novináři bavit, ti ale přišli s verzí, že Grande Paolo by měl v případě prodloužení kontraktu pobírat ročně milión eur a prémie k tomu, tedy asi polovinu toho, co mu přichází na konto dosud. Na oplátku by údajně měl Nedvěd dostávat víc času na regeneraci a odpočinek a s trenérem sám konzultovat, jak se cítí a v jakých zápasech chce nastupovat.

Pokud se šestatřicetiletý  Pavel Nedvěd nedohodne s vedením Juventusu na nové smlouvě, nastoupí v neděli na turínském olympijském stadiónu k poslednímu zápasu své dlouhé a velice úspěšné kariéry. Symbolicky proti římskému Laziu, klubu, v němž v Itálii začínal, získal s ním titul, italský i evropský Superpohár a také Pohár vítězů pohárů.

Reklama

Související témata: