Hlavní obsah

Buffon do Arsenalu? Teď asi ne, tvrdí hráčův agent

PRAHA

Vymění jeden z nejlepších fotbalových gólmanů světa Gianluigi Buffon spoluhráče Zdeňka Grygeru za Tomáše Rosického? V létě pravděpodobně ještě ne. Pro Setanta Sports to alespoň tvrdí hráčův agent, podle něhož je nepravděpodobné, že by ke stěhování z Juventusu Turín do Arsenalu Londýn mělo dojít už v tomto letním přestupním období.

Článek

Jeden z největších fotbalových přestupů se v létě asi nenaplní a přání kouče Kanonýrů Arséna Wengera o příchodu Buffona a Giorgio Chielliniho tak vyslyšeno nebude. Přitom sám francouzský kouč Arsenalu podle italských médií v minulém týdnu o možném příchodu dvou hvězd Staré dámy na Emirates Stadium mluvil.

„Něco jsem viděl v novinách, ale v tuto chvíli mohu říct, že je nepravděpodobné, že Gianluigi v létě z Juventusu přestoupí,“ řekl pro Setanta Sports Paolo Fabbri. „On byl relaltivně blízko přestupu do Manchesteru City v lednu. Nakonec se ale v poslední den rozhodl, že zůstane,“ prozradil hráčův agent.

„Tentokrát se na Buffona jen ptali, nic víc,“ přiznal Fabbri. „Jen opravdu bláznivá nabídka vymykající se trhu by mohla změnit jeho a klubové rozhodnutí,“ myslí se agent mistra světa z roku 2006, jenž v dresu Staré dámy hraje od roku 2001, co přišel z Parmy.

O Buffonově přestupu na ostrovy se hodně spekulovalo na podzim minulého roku, kdy vedení Juventusu dementovalo nabídku Manchesteru City na prodej brankáře za 1,9 miliardy korun. "Gigiho neprodáme za žádnou cenu," řekl tehdy generální ředitel Juventusu Jean-Claude Blanc v oficiálním klubovém prohlášení. "Od Manchesteru City jsme žádnou nabídku nedostali, v těch spekulacích není zrnko pravdy," uvedl.

Reklama

Související témata: