Hlavní obsah

Ibrahimovic dostal svolení k odchodu, jako náhradu si Inter vyhlédl Agüera

MILÁN/PRAHA

Jen pár dní poté, co Real Madrid získal za astronomické částky z AC Milán Kaká a z Manchesteru United Cristiana Ronalda, může ve fotbalových kruzích dojít k dalšímu megapřestupu. Úřadující italský šampión Inter Milán je ochoten prodat svůj klenot Zlatana Ibrahimovice, pokud na San Siro přiletí odpovídající finanční odstupné. A milánský velkoklub má již v tomto případě vyhlédnutou adekvátní náhradu.

Článek

Ještě nedávno prezident Interu Massimo Moratti prohlašoval, že Zlatan Ibrahimovic zůstane v klubu na 99,99 procent i v příští sezóně. Teď už si tím ale nejspíše tolik jistý není. Švédský forvard již několikrát naznačil svou náklonnost k odchodu, ihned se začalo spekulovat o transferu do Barcelony, opačným směrem by pak mohl zamířit Samuel Eto´o.

A možnost Ibrahimovicova odchodu navíc přiživila slova ředitele Interu Ernesta Paolilla. „Pokud Ibrahimovic sní o odchodu kamkoliv, pak má volnou ruku to udělat. Musíme ale za něj dostat adekvátní náhradu,“ řekl pro Sky Sport Italia. „Je symbolem našeho klubu. Ale pokud obdržíme impozantní návrh a i on bude spokojený s předloženými podmínkami, vyhodnotíme to. V tom případě by nám jeho uvolnění nevadilo,“ doplnil Paolillo.

Že Ibrahimovicův přestup není jen v oblasti teorie dokládá i fakt, že milánský celek se již shání po jeho náhradě. Pokud by švédský dlouhán opustil italského mistra již v létě, zaměří Inter svou pozornost do Atlética Madrid na Sergia Agüera.

Real chce Maicona, nabízí Sneijdera a peníze

Podle deníku La Gazzetta dello Sport dokonce šéfy klubu povzbudila zpráva, že Atlético je ochotno vyslechnout jakoukoliv nabídku týkající se mladého Argentince. Kouč Interu José Mourinho navíc má pro Agüerovu hru slabost a vedení klubu pověřil, aby zahájilo počáteční jednání.

Případný Ibrahimovicův přestup nejspíše nebude jedinou změnou, ke které během léta v Interu dojde. Podle listu La Gazzetta dello Sport má madridský Real eminentní zájem o brazilského obránce Maicona, za kterého nabízí 20 miliónů eur a navrch holandského záložníka Wesleyho Sneijdera. Maicon v minulosti veřejně prohlásil, že se na San Siru cítí nedoceněný a výměnu by uvítal.

Reklama

Související témata: