Hlavní obsah

AC Milán přestup Džeka nepotvrdil, s Wolfsburgem stále jedná

PRAHA

Italský fotbalový velkoklub AC Milán má ohledně vyhlédnutých posil jasno. Na prvním místě stojí nyní sedmnáctinásobný vítěz Serie A o kanonýra bundesligového Wolfsburgu Edina Džeka, jehož se ovšem vedení čerstvého německého mistra vůbec nechce vzdát. „Už jsme nějaké posily získali, teď ale chceme hlavně Džeka,“ nechal se slyšet milánský šéf Galliani.

Článek

Vedení milánského giganta má nyní hodně práce s tím, aby vymyslelo správnou strategii na podání nabídky na bosenského ostrostřelce. Podle serveru calciomercato.com dali šéf klubu Adriano Gallianim, sportovní ředitel Ariedo Braida a kouč Leonardo hlavy dohromady, neboť na San Siru mají o bývalého teplického forvarda eminentní zájem.

Wolfsburg ovšem o žádném přestupu nechce ani slyšet. Určitě ne za částku, kterou Milán bundesligovému celku za Džeka nabídl. Podle posledních zpráv nabízí Rossoneri za urostlého útočníka 20 miliónů eur (zhruba 537 miliónů korun). Aktuální německý šampión ovšem požaduje o deset miliónů eur víc a televizní stanice Sky Sports Italia dokonce uvedla, že je Džeko s AC již předběžně dohodnutý.

To ovšem slova šéfa Rossoneri pro calciomercato.com vůbec nedokládají. „Přestupová politika u nás vypadá tak, že nám rok trvalo úsilí o získání Cissokha a navíc jsme získali Thiaga Silvu. Teď je na řadě Džeko a my čekáme na vyjádření Wolfsburgu. Jestli se nám ho přivést nepodaří, poohlédneme se po jiném hráči s podobnými parametry,“ nechal se slyšet Galliani.

Džeko přestoupil z Teplic do Wolsfburgu v roce 2007, když za něj Severočeši zinkasovali přes sto miliónů korun. Německému celku se ovšem mnohonásobně vyplatil, neboť šestadvaceti góly v uplynulém ročníku pomohl klubu se svými spoluhráči k premiérovému titulu v bundeslize.

Reklama