Hlavní obsah

Del Piero se upsal Juventusu do roku 2011

ŘÍM

Ikona Juventusu Alessandro Del Piero zůstane v Turíně ještě minimálně dvě sezony. Čtyřiatřicetiletý kapitán týmu se dohodl se svým osudovým klubem na smlouvě do roku 2011.

Článek

"To, co cítím z tohoto kontraktu, je radost a pýcha. Jsem šťastný, že tu můžu být ještě dva roky a napsat další důležité kapitoly v historii klubu, který je podle mě nejdůležitější v Itálii a jeden z nejdůležitějších v Evropě," uvedl slavný útočník na dnešní tiskové konferenci.

Del Piero přišel do Juventusu v roce 1993 z Padovy a postupem let se stal nejlepším střelcem v historii mužstva. Svými 260 góly v rekordních 603 zápasech pomohl týmu k pěti mistrovským titulům v Itálii a jednomu triumfu v Lize mistrů.

Vyhlášený kanonýr si upevnil už tak velkou lásku fanoušků Juventusu tím, že stejně jako Gianluigi Buffon či Pavel Nedvěd, jenž letos ukončil kariéru, klub neopustil ani v roce 2006 po přeřazení do druhé ligy za účast v korupční aféře.

Mistr světa z téhož roku Del Piero by také rád rozšířil svou sbírku 91 zápasů v národním týmu a zahrál si v azurovém dresu na dalším šampionátu. Staronový kouč italské reprezentace Marcello Lippi však někdejší oporu povolal naposledy loni v září.

Reklama

Související témata: