Hlavní obsah

VIDEO: Můj zákrok na Ronalda hrůzostrašný byl, přiznal Grygera

Ne každý si dovolí vyšlápnout si na nejlepšího fotbalistu světa, za něhož nedávno Real Madrid zaplatil Manchesteru United dvě a půl miliardy korun. Nechybělo moc a český reprezentant a hráč Juventusu Turín Zdeněk Grygera v přípravě předčasně ukončil Cristianu Ronaldovi kariéru. „Až když jsem ten moment viděl ze záznamu, viděl jsem, jak to vypadalo nepříjemně,“ přiznal na srazu reprezentace Grygera.

Článek

Čeští fanoušci nedávno vaše jméno zaznamenali při přípravném utkání Juventusu proti Realu Madrid, kdy jste nevybíravě zajel na půlce hřiště do hvězdy Bílého baletu Cristiana Ronalda...

Ten zákrok se více probíral tady než v Seville, kde se turnaj Peace cup konal. Je pravda, že v Itálii tiskem komentář k této situaci také proběhl, ale rozhodně se tomu noviny nevěnovaly tři dny jako v Česku.

Tvrdý šlapák na nejdražšího hráče světa, jehož nohy si chvíli potom vedení Realu nechalo pojistit na sto miliónů eur, vypadal ale opravdu hrůzostrašně...

Taky jsem to potom viděl na videu. Určitě jsem ale takhle faulovat nechtěl. Když jsem ten moment viděl ještě ze záznamu, vypadalo to opravdu hodně nepříjemně. Asi tato situace vyvolala větší zájem i z toho pohledu, že se jednalo o Ronalda. Kdyby to byl někdo jiný, tak o tom možná ani nevíte....

Stal jste se po nevybíravém zákroku ze strany soupeřových hráčů terčem tvrdé kritiky?

Musím přiznat, že zákrok na videu vypadal opravdu nevybíravě. Reakce od hráčů Realu ale nijak negativní nebyla. Takových faulů je k vidění v zápase víc.

Jak jste vůbec utkání proti věhlasnému soupeři prožíval?

Samozřejmě, že motivace proti Realu Madrid je obrovská, i když se jedná jen o přípravný zápas.

Aby ne, vždyť Real v létě horečně posiloval a přestup Cristiana Ronalda trhnul všechny rekordy. Jak si tyto astronomické sumy vysvětlujete?

Jeho cena byla opravdu vysoká. Na druhou stranu, když na to někdo peníze má, tak ať si za něj zaplatí. Takový je fotbalový trh.

Dvě a půl miliardy korun za jednoho fotbalistu je ale přeci jen nepředstavitelná suma peněz...

To máte pravdu. Jednu dobu se vykládalo, že půjdou ceny hráčů dolů a najednou je opak pravdou. Politika Realu byla vždycky taková.

Reklama

Související témata: