Hlavní obsah

Pato zařídil dvěma góly AC Milán úspěšný vstup do italské ligy

ŘÍM

Jeden z favoritů italské fotbalové ligy AC Milán zvítězil v úvodním zápase na hřišti Sieny těsně 2:1. Obě branky hostů Brazilec Brazilec Pato. Jeho krajan Leonardo tak zažil úspěšnou premiéru na lavičce AC, kde nahradil Carla Ancelottiho po jeho odchodu do Chelsea.

Článek

První branku dal devatenáctiletý útočník zblízka ve 29. minutě po Ronaldinhově milimetrové přihrávce mezi obránce. Bývalá hvězda Barcelony má za úkol nahradit záložníka Kaká, který v létě přestoupil za 68 milionů eur do Realu Madrid, a dnes se jí to povedlo.

Domácí vyrovnali za pět minut. Nepříjemnou střelu Lukáše Jarolíma vyrazil milánský brankář Storari jen k útočníku Ghezzalovi, který zblízka neměl problém zakončit. Vedení na stranu AC vrátil tři minuty po přestávce opět Pato, který zakončil do prázdné branky povedenou akci Ronaldinha a Flaminiho. Celý zápas odehrál v obraně hostů Marek Jankulovski.

V úvodním utkání nového ročníku remizovala Boloňa s Fiorentinou 1:1. Domácí fotbalisty, kterým pro zranění chyběl druhý nejlepší střelec minulé sezony Di Vaio, poslal do vedení ve 24. minutě útočník Osvaldo, jenž z rohového kopu přesně hlavičkoval. Fiorentina vyrovnala po hodině hry, když se tvrdou ranou do horního rohu branky prosadil střídající rumunský kanonýr Mutu.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Boloňa - Fiorentina 1:1 (24. Osvaldo - 64. Mutu), Siena - AC Milán 1:2 (34. Ghezzal - 29. a 48. Pato).

Reklama

Související témata: