Hlavní obsah

AC Milán ukončil čekání na výhru a porazil AS Řím 2:1

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán se po třech ligových zápasech bez výhry opět dočkali všech tří bodů, když v 8. kole italské ligy doma porazili AS Řím 2:1. Trochu tak napravili dojem z předchozích nepovedených zápasů, po kterých dosud byli druhým nejhorším týmem soutěže v počtu nastřílených branek. Po dnešku mají na kontě šest branek z osmi zápasů.

Článek

Milán však ani dnes nezačal dobře, když brzy prohrával po gólu Meneze, který využil chyby stopera Thiaga Silvy. Po změně stran však nejprve z penalty srovnal Ronaldinho a bývalý nejlepší hráč světa byl i u rozhodujícího okamžiku zápasu, když přesným pasem našel Pata, který zajistil výhru. Milán, za nějž opět nenastoupil český bek Marek Jankulovski, pak už vedení udržel, přestože hrál posledních deset minut bez vyloučeného Ambrosiniho.

Sampdoria, která letos předvádí nečekaně dobré výkony, se v závěru první půle ujala vedení po pátém gólu kanonýra Pazziniho v sezoně. Jenže domácí ještě do poločasu vyrovnali zásluhou Matuzalema a vybojovali již čtvrtou letošní remízu.

Prvního vítězství v sezoně se dočkalo Bergamo, které překvapivě získalo všechny tři body na hřišti Udine za výhru 3:1. Na vítězství stále čeká již jen poslední Livorno. To sice vedlo doma nad Palermem po gólu Danilevičiuse, který zaznamenal teprve druhou branku týmu v sezoně, hosté ale devět minut před koncem otočili na konečných 1:2.

Na průchodnou obranu málem doplatila Neapol, která znovu brzy inkasovala a musela zápas s Boloňou otáčet až v závěru, když nejprve vyrovnal Quagliarella a v poslední minutě trefil výhru Maggio. Neapol inkasovala již 14 branek a horší obranu má jen FC Janov. Soupeř pražské Slavie v Evropské lize má po sobotním debaklu 0:5 s Interem Milán průměr dvou inkasovaných gólů na zápas.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Catania - Cagliari 2:1 (35. Ricchiuti, 88. Martinéz - 43. Dessena), Chievo - Bari 1:2 (82. Bogdani - 3. Almirón, 65. Ranocchia), Lazio Řím - Sampdoria Janov 1:1 (42. Matuzalem - 40. Pazzini), Livorno - Palermo 1:2 (54. Danilevičius - 56. Miccoli, 81. Balzaretti), Neapol - Boloňa 2:1 (72. Quagliarella, 90. Maggio - 16. Adailton), Parma - Siena 1:0 (5. Božinov), Udine - Bergamo 1:3 (7. Lodi - 3. Tiribocchi, 70. Valdés, 73. Ascentis), AC Milán - AS Řím 2:1 (55. Ronaldinho z pen., 66. Pato - 3. Menez).

Reklama

Související témata: