Hlavní obsah

Neapol protáhla sérii bez porážky, Milán si poradil s Juventusem

ŘÍM

Fotbalisté Neapole protáhli svou sérii bez porážky již na třináct zápasů. V 19. kole italské ligy v neděli porazili Sampdorii Janov 1:0 gólem Argentince Germana Denise a v tabulce jsou čtvrtí o bod před AS Řím, který neprohrál jen o jeden soutěžní zápas méně. Neapol je navíc jen o skóre za Juventusem Turín, který v boji o druhé místo doma podlehl 0:3 AC Milán.

Článek

Milánští zvítězili i ve druhém utkání po návratu Davida Beckhama. Anglická hvězda tentokrát odehrála celý zápas a po půlhodině hry mohla se spoluhráči slavit první gól. Pirlův roh propadl ke stoperu Nestovi a ten zaznamenal svůj třetí gól v sezóně. V polovině ročníku tak má na kontě stejný počet branek, jako v celé dosavadní kariéře v Miláně, kam přišel v roce 2002.

Výhru po změně stran ještě potvrdil dvěma góly Ronaldinho. Za Juventus odehrál poprvé od 11. kola celý zápas český obránce Zdeněk Grygera. Marek Jankulovski tentokráte zůstal jen na lavičce Milána, který má na druhém místě na Juventus již čtyřbodový náskok.

Souboj Neapole se Sampdorií byl zápasem dvou týmů v úplně opačném rozpoložení. Zatímco Neapol se v úvodu trápila, nyní září a šplhá se tabulkou vzhůru. Naopak Sampdoria vyhrála jen jediný z posledních 10 ligových zápasů a v tabulce se propadla až na 11. místo. Přitom ještě v 7. kole byla v čele.

Přestalo se dařit i Parmě, která prohrála třetí zápas po sobě a propadla se na osmou pozici. Nad její síly bylo Livorno, které zvítězilo 2:1.

To Lazio Řím se pomalu dostává z krize a může za to především čerstvá posila Floccari. Ve svém druhém utkání po příchodu na hostování z Janova vstřelil již třetí gól a zařídil remízu 1:1 s Udine.

Lazio mohlo poprvé v sezóně vyhrát dva zápasy po sobě, ale o zisk tří bodů ho obral vyrovnávacím gólem nejlepší kanonýr soutěže Di Natale, který se prosadil již podvanácté v sezóně.

Itálie - 19. kolo
Boloňa - Cagliari 0:1 (66. Matri), Fiorentina - Bari 2:1 (38. Mutu, 74. Castillo - 25. Baretto), FC Janov - Catania 2:0 (36. Suazo, 71. Sculli), Udine - Lazio Řím 1:1 (27. Di Natale - 16. Floccari), Livorno - Parma 2:1 (22. Tavano, 62. Lucarelli - 68. Dzemaili), Palermo - Bergamo 1:0 (70. Cavani z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 1:0 (71. Denis), Juventus Turín - AC Milán 0:3 (72. a 88. Ronaldinho, 29. Nesta).

Reklama

Související témata: