Hlavní obsah

VIDEO: Paráda, jaké góly dává. Za ty si Quagliarella Oscara zaslouží!

MILÁN

Paráda, jaké góly dokáže Fabio Quagliarella dávat. Loni na jaře je střílel ještě v Udine, v letošní sezóně už v Neapoli. Trochu paradoxní, že ten nejparádnější vstřelil právě do sítě svého bývalého zaměstnavatele a při udělování tradičních italských fotbalových Oskarů si za něj vysloužil cenu za gól roku. „Snad by mi ty branky mohly pomoci do reprezentace,“ špitl šestadvacetiletý kanonýr.

Článek

V italské squadře zatím Fabio Quagliarella jen paběrkuje, i když branky střílí výstavní. Co branka, to zážitek... V národním týmu si však za poslední čtyři roky připsal jen patnáct startů!

„Snad by mně ty góly mohly pomoci do Afriky,“ přál si šestadvacetiletý kanonýr, když byla jeho branka vyhlášena v Itálii brankou roku. Mimochodem, v Nepoli jich zatím dal ve dvaceti zápasech sedm a v Serii A jich tak má na kontě již osmačtyřicet.

Nejvíc fotbalových Oscarů, jejichž vyhlášení proběhlo v Itálii v pondělí, posbíral Inter Milán. Byl totiž vyhlášen mužstvem uplynulého roku, bývalý hráč Interu Zlatan Ibrahimovič hráčem a zároveň nejlepším legionářem, Julio Cesar brankářem, kouč José Mourinho trenérem roku. A aby ocenění pro Inter nebylo dost - Argentinec Diego Milito dostal zvláštní cenu fanoušků.

Jen ve vedlejších kategoriích zbyly ceny i pro hráče jiných klubů... Nejlepším italským fotbalistou byl vyhlášen Daniele De Rossi z AS Řím, nejlepším obráncem Giorgio Chiellini z Juventusu, nejlepším mladíkem pak Alexandre Pato z AC Milán. Oscara za nejkrásnější gól pak dostal zmiňovaný Fabio Qaugliarella z Neapole.

„Moc a moc lituji, že jsem si pro ceny nemohl přijet. Už dlouho jsem v Itálii nebyl a stýská si mi po ní. Vždyť tam mám spoustu přátel a tolik nádherných vzpomínek,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý švédský útočník Zlatan Ibrahimovič, který po třech letech v Interu Milán přestoupil loni do Barcelony.

Reklama

Související témata: