Hlavní obsah

AS Řím porazil ve šlágru ligy Inter 2:1, ztrácí na něj už jen bod

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím porazili ve šlágru 31. kola italské ligy vedoucí Inter Milán 2:1 a stáhli jeho náskok v čele tabulky na jediný bod. Svěřenci trenéra Ranieriho v Serii A neprohráli už 21 zápasů za sebou.

Článek

První branku vstřelil na Olympijském stadionu v 17. minutě římský záložník De Rossi po chybě hostujícího brankáře Júlia Césara, jenž neudržel míč po Burdissově hlavičce. Úřadující mistr vyrovnal v 66. minutě, kdy se po závaru zblízka prosadil svým osmnáctým gólem v soutěži nejlepší střelec týmu Milito.

O vítězství AS však rozhodl o šest minut později vytáhlý útočník Toni, jenž se po otočce přesně trefil k tyči a zaznamenal pátý ligový gól od svého lednového příchodu na hostování z Bayernu Mnichov. Inter mohl vyrovnat na konci nastaveného času, ale kanonýr Milito napálil pouze tyč.

V dalším zápase porazilo Palermo díky hattricku útočníka Miccoliho Boloňu 3:1 a upevnilo si čtvrtou příčku. Ligovou premiéru si v sicilském klubu, který na svém stadionu v této sezoně ještě neprohrál, odbyl obránce Ondřej Čelůstka. Dvacetiletý fotbalista, jenž v Palermu od ledna hostuje ze Slavie Praha, odehrál na kraji obrany poslední čtvrthodinu.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
AS Řím - Inter Milán 2:1 (17. De Rossi, 72. Toni - 66. Milito), Palermo - Boloňa 3:1 (10., 43. z pen. a 79. Miccoli - 38. Adaílton).

Reklama

Související témata: