Hlavní obsah

Ghanský reprezentant Boateng bude hostovat v AC Milán

MILÁN

Ghanský fotbalový reprezentant Kevin-Prince Boateng bude působit v italské Serii A. Třiadvacetiletý účastník letošního mistrovství světa přestoupil z Portsmouthu do FC Janov, jenž ho okamžitě poslal na roční hostování do AC Milán. Berlínský rodák Boateng, jenž prošel všemi německými mládežnickými výběry, ale mezi seniory reprezentuje zemi svého otce, podepsal v Janově čtyřletou smlouvu.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Obránce Ghany Kevin-Prince Boateng.

Článek

Italský klub za něj zaplatil druholigovému Portsmouthu 6,5 milionu eur (asi 162 milionů korun), nicméně jeho služeb minimálně v příští sezoně nevyužije. Milán má navíc na ghanského záložníka předkupní právo.

"Působením v Itálii se mi splnil sen," řekl listu Sport Bild Boateng. Bývalý hráč Herthy Berlín, Tottenhamu, Dortmundu a naposledy Portsmouthu se stal ve své bývalé vlasti veřejným nepřítelem, poté co ve finále Anglického poháru zranil německého kapitána Michaela Ballacka a připravil ho o účast na mistrovství světa. I kvůli tomu se Kevin-Prince rozkmotřil se svým nevlastním bratrem Jeromem, jenž hájí barvy rodného Německa.

Reklama

Související témata: