Hlavní obsah

Juventus i se šesti posilami prohrál na úvod ligy s Bari

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu Turín za sebou mají nepovedený start do italské ligy. Přestože do základní sestavy nasadili hned šest čerstvých posil, na půdě Bari prohráli 0:1. Český obránce Zdeněk Grygera zůstal jen na lavičce Juventusu.

Foto: Daniele La Monaca, Reuters

Fabio Quagliarella z Juventusu narazil na Marco Rossiho (vpravo) a Massimo Donatiho z Bari.

Článek

Juventus v létě utrácel ze všech italských týmů nejvíce, ovšem v prvním ligovém kole doplatil na nesehranost. Proti Bari nasadil i Fabia Quagliarellu, který přestoupil z Neapole teprve v sobotu. Ani on se příliš neprosadil stejně jako jeho noví spoluhráči. Rozhodla 43. minuta, ve které skóroval Donati a zařídil překvapivou výhru Bari.

Úvodní zápas příliš nevyšel ani Palermu. První soupeř pražské Sparty ve skupině Evropské ligy doma uhrál jen bezbrankovou remízu s Cagliari. Střelecky naprázdno vyšlo Palermo teprve podruhé z posledních 19 ligových zápasů. Zároveň poprvé po dvanácti utkáních v Serii A udrželo čisté konto.

Trenér Delio Rossi do utkání nasadil sestavu: Sirigu - Cassani, Balzaretti, Bovo, Muňoz - Pastore, Liverani, Nocerino, Migliacio - Hernández (78. Pinilla), Maccarone (67. Rigoni).

Zlatan Ibrahimovic pózuje s dresem AC Milán během utkání jeho nového týmu s Lecce.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

Naopak ve velkém stylu odstartoval AC Milán, který doma přehrál Lecce 4:0. Dvěma góly se na tom podílel brazilský útočník Pato, po brance přidali Thiago Silva a Inzaghi. Marek Jankulovski nebyl ani na lavičce vítězů.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Bari - Juventus Turín 1:0 (43. Donati), AC Milán - Lecce 4:0 (16. a 28. Pato, 23. Thiago Silva, 90. Inzaghi), Chievo - Catania 2:1 (14. Moscardelli, 83. Pellisier z pen. - 22. Ricchiuti), Fiorentina - Neapol 1:1 (49. D'Agostino - 7. Cavani), Palermo - Cagliari 0:0, Parma - Brescia 2:0 (11. Božinov, 45. Morrone), Sampdoria Janov - Lazio Řím 2:0 (60. Cassano z pen., 71. Guberti).

Reklama

Související témata: