Hlavní obsah

Palermo před zápasem na Spartě podlehlo nováčkovi z Brescie

ŘÍM

Fotbalisté Palerma v generálce na utkání Evropské ligy s pražskou Spartou prohráli v druhém kole italské ligy 2:3 s nováčkem z Brescie. Za poražené se do střelecké listiny zapsali Pastore a Balzaretti. V utkání Lazia s Boloňou se blýskl útočník Libor Kozák, který vybojovanou penaltou pomohl Římanům k výhře 3:1.

Foto: ČTK/AP

Argentinec Javier Pastore (vlevo) v barvách Palerma v utkání v Cagliari.

Článek

Brescia měla velmi dobrý vstup do utkání, když už v třetí minutě doskákal tečovaný střílený centr Dallamana až do branky. Brzy sice vyrovnal po závaru před brankou a střele z malého vápna Pastore, ovšem nerozhodný stav vydržel jen pět minut.

Pak se po brejku prosadil Eder a Brescia již vedení nepustila. Palermu nepomohlo ani to, že si v závěru naběhl na hrot útoku levý bek Balzaretti a snížil na konečných 2:3.

Palermo si tak před čtvrtečním zápasem na Letné nezlepšilo sebevědomí, když z posledních osmi soutěžních zápasů na soupeřově půdě vyhrálo jen dvakrát.

Trenér Palerma Delio Rossi nasadil sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio (78. Iličič), Liverani (69. Bačinovič), Nocerino, Pastore - Kasami (46. Maccarone), Hernández.

Zřejmě nejvydařenější utkání od příchodu do Lazia Řím má za sebou český útočník Kozák. Ten v minulé sezoně nastoupil jen do tří zápasů a i dnes začal jen mezi náhradníky, hned od úvodu druhé půle však vyběhl na trávník a výrazně oživil útočnou hru Lazia.

Dal tak více prostoru kolegovi z útoku Rocchimu, který asistencí a gólem zajistil domácím vedení. V nastavení pak Kozák vybojoval pokutový kop, který proměnila brazilská posila Hernanes.

Nadále se trápí Juventus, který po propadáku v minulé sezoně přes léto výrazně posiloval, ale zatím bez efektu. Po minulé porážce s Bari dnes jen remizoval 3:3 doma se Sampdorií Janov, přestože dvakrát vedl. Poslední čtvrthodinu v dresu Juventusu odehrál český obránce Zdeněk Grygera.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Brescia - Palermo 3:2 (3. Dallamane, 28. Eder, 43. Caracciolo z pen. - 23. Pastore, 83. Balzaretti), Catania - Parma 2:1 (12. Mascara z pen., 82. Antenucci z pen. - 90.+1 Giovinco), FC Janov - Chievo 1:3 (6. Destro - 45. Moscardelli, 56. Marcoli, 74. Pellisier), Juventus Turín - Sampdoria Janov 3:3 (43. Marchisio, 50. Pepe, 67. Quagliarella - 36. a 73. Pozzi, 64. Cassano), Lazio Řím - Boloňa 3:1 (68. Mauri, 75. Rocchi, 90.+3 Hernanes z pen. - 78. Mudingayi), Lecce - Fiorentina 1:0 (9. Di Michele), 20:45 Neapol - Bari.

Reklama

Související témata: