Hlavní obsah

Stávku fotbalistů v Itálii neodvrátilo ani pětihodinové jednání

ŘÍM

Stávku v italské fotbalové lize, naplánovanou na 25. a 26. září, se nepodařilo zažehnat ani po dnešním pětihodinovém jednání. Zástupci hráčské asociace se sejdou s vedením soutěže znovu ve středu, aby vyjednávali o podmínkách kolektivní smlouvy. Platnost staré smlouvy vypršela 30. června.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Dejan Stankovič (vlevo) slaví svou trefu do sítě Janova. Ilustrační foto.

Článek

"Zatím jsme na míle vzdáleni dohodě ve dvou z osmi článků nového kontraktu. Jedná se o povinnosti hráče souhlasit s přestupem a o možnosti klubu vyřadit hráče z přípravy prvního mužstva," uvedl prezident hráčské asociace Sergio Campana.

Italská liga už v minulosti jednu stávku zažila. V roce 1996 se nehrálo kvůli omezení počtu cizinců a takzvanému Bosmanovu pravidlu, které umožnilo fotbalistům po skončení smlouvy odejít z klubu bez finanční náhrady. Hrozilo i několik dalších stávek, svaz se však s hráčskou asociací vždy včas dohodl na kompromisu.

O víkendu, kdy se má stávka uskutečnit, je na programu kompletní páté kolo Serie A. Pokud skutečně hráči nenastoupí, poškodí tím zejména televizní společnosti a způsobí problémy s fotbalovým kalendářem ve zbytku sezóny.

Reklama

Související témata: