Hlavní obsah

Benítezův vyhazov z Interu se dolaďuje. Fanoušci Liverpoolu ho chtějí zpět

LIVERPOOL

Působení trenéra Rafaela Beníteze v Interu Milán se s největší pravděpodobností počítá už jen na hodiny. Zprávy z italského tisku z počátku týdne o jeho konci v Interu sice klubový majitel Massimo Moratti i sám trenér popírali, ale koučův agent Manuel Garcia Quilon potvrdil, že s italským mistrem jedná o rozvázání kontraktu s jeho klientem.

Článek

Quilon jednal s viceprezidentem Interu Rinaldem Ghelfim, technickým ředitelem Markem Brankou a právníkem Anhgelem Capellinim. „Jednáme s Interem o rozvázání kontraktu. Ještě jsme se ale nedohodli na finálním řešení. Ve čtvrtek se sejdeme znovu a budeme v jednání pokračovat,“ řekl agent stanici Sky Sport Italia.

Benítezovi se zřejmě stane osudným kritický projev na adresu majitele Interu po triumfu na mistrovství světa klubů. Po něm španělský trenér odjel na krátkou dovolenou do Liverpoolu, kde dříve působil a kde by ho podle všeho fanoušci rádi viděli zpět na lavičce jejich týmu.

V ulicích města se objevily transparenty s nápisy ‘All I want 4 Xmas is Rafa’ and ‘Rafa you belong in Liverpool’ (´Vše, co chci k Vánocům, je Rafa´ a ´Rafo, patříš do Liverpoolu). Fanoušci si totiž moc neoblíbili Benítezova nástupce Roye Hodgsona, pod jehož vedením se Liverpool nevyhrabal z průměru Premier League.

Sám Hodgson ale zůstává klidný. „Kdyby byl (Benítez) správným mužem pro tuto práci, nebylo by moudré ho před půl rokem nechat odejít. Moje pozice bude pořád s někým spojována, jsem si jistý, že hodně lidí mi moji práci závidí a chtělo by být na mém místě,“ prohlásil zkušený kouč.

Reklama

Související témata: