Hlavní obsah

VIDEO: Salto jako na olympiádě, exsparťan Kucka slavil první gól v Itálii

ŘÍM

České Gambrinus lize jeho salta chybí. V Serii A si slovenský záložník musel počkat až do neděle, kdy konečně tuto svou libůstku předvedl i fanouškům Janova. Nejenže si bývalý hráč Sparty připsal první trefu v italské fotbalové lize, jeho gól byl zároveň vítězný a znamenal cennou výhru 2:1 na hřišti Lazia Řím. „Konečně gól za Janov, navíc nám vynesl tři body,“ jásal zdatný gymnasta.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Janovský záložník Juraj Kucka a jeho salto na oslavu gólu, který vstřelil Laziu Řím.

Článek

Itálie mu svědčí. V zimě přestoupil ze Sparty do Janova a již během léta si ho předkoupil Inter Milán. Juraj Kucka zatím dál válí za Janov a v neděli si konečně otevřel střelecký účet v Serii A.

„Je to skvělé. Moje radost je o to větší, že přesný zásah pro nás znamenal tři body,“ řekl záložník agentuře SITA po utkání na hřišti Lazia Řím.

Janovský záložník Juraj Kucka (vpravo) dává Laziu Řím svůj první gól v italské lize...foto: ČTK/AP/Alfredo Falcone

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bojnic zpečetil skóre zápasu na 1:2 a hned se na oslavu gólu blýskl také svým tradičním saltem.

A začíná svoji tradiční oslavu...foto: ČTK/AP/Alfredo Falcone

Fotbalový portál goal.com vybral Kucku za nejlepšího hráče zápasu. „Těší mě to, podstatnější však je, že jsme v důležitém utkání vyhráli,“ líčil.

Základem je pořádné salto...foto: ČTK/AP/Alfredo Falcone

Svůj první gól za Janov věnoval Kucka rodině, přítelkyni a fanouškům. „O italských příznivcích je známo, že jsou fanatici. Na ulici poznávají už i mě, ale není to tak, že bych byl pro ně nějaká ikona. Občas mě pozdraví a řeknou si o autogram, nic zvláštního.“

Hladké přistání...foto: Reuters/Tony Gentile

V Janově bývalý sparťan zdomácněl a zdokonalil se v italštině. „Dokážu si popovídat s kýmkoli. Uvědomuji si, že při mluvení ještě dělám nějaké chyby v slovosledu či výslovnosti, ale snažím se.“

...a klasické tanečky se spoluhráči.foto: Reuters/Tony Gentile

Polovičním majitelem Kucky je Inter Milán, který hráče zcela získá až po skončení této sezóny. Existuje však možnost, že by dres „nerazzurri“ oblékal již na jaře.

„Nikdo z Interu mi neblahopřál, ale věřím, že sledují moje výkony a viděli i můj premiérový gól. Bylo by skvělé, kdyby se mi podařilo skórovat i v dalším duelu proti Catanii,“ přeje si Kucka.

Reklama

Související témata: