Hlavní obsah

Inter opustili Motta a Muntari, nahradili je Guarín a Palombo

MILÁN

Inter Milán přišel v poslední den přestupového období hned o dva záložníky. Ghanský reprezentant Sulley Muntari zamířil na hostování do konce sezony k městskému rivalovi AC Milán a italský reprezentant Thiago Motta přestoupil do Paris St. Germain.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Sulley Muntari

Článek

Inter si místo nich přivedl na hostování do konce sezony s opcí kolumbijského záložníka Fredyho Guarína z FC Porto. Pokud ho Inter bude chtít získat na přestup, bude muset v létě zaplatit 11 milionů eur. Zároveň získal rovněž na hostování s opcí třicetiletého italského reprezentanta Angela Palomba z druholigové Sampdorie.

Devětadvacetiletý Motta se narodil v Brazílii a do Evropy zamířil v roce 2001, kdy ho získala Barcelona. Následně oblékal dresy Atlétika Madrid a Janova, než v roce 2009 přestoupil do Interu. V něm patřil do užšího kádru a v roce 2010 se podílel na triumfu v Lize mistrů, italské lize, Italském poháru a na mistrovství světa klubů.

O dva roky mladší Muntari patří mezi nejlepší africké hráče. Po angažmá v Udine a Portsmouthu zamířil v roce 2008 do Interu, kde pravidelně hrál. Před rokem ale přestal dostávat šanci a odešel hostovat do Sunderlandu. Na podzim odehrál za Inter jen čtyři zápasy a raději zvolil další hostování.

V kádru AC Milán by měl nahradit krajana Kevina Prince Boatenga, který je minimálně na měsíc mimo hru kvůli zranění.

Pětadvacetiletý Guarín přišel do Evropy v roce 2006, kdy ho získalo St. Etienne nejprve na hostování a poté na přestup. Ve Francii odehrál 36 zápasů a vstřelil jeden gól, než v roce 2008 zamířil do Porta. Tam během 63 duelů vstřelil 11 branek a pomohl vyhrát dva tituly i Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: