Hlavní obsah

Neplacení Senátoři zdolali přeplácené Jezdce

Český forvard Bobby Holík byl u obou gólů New York Rangers v úterním zápase zámořské NHL, v němž Jezdci podlehli doma Ottawě 2:5. Holík jednu branku sám vstřelil a na druhou nahrál. V dresu hostujících Senátorů bodoval Radek Bonk, který si připsal asistenci.

Foto: ČTK

Útočník Ottawy Petr Ščastlivyj střílí branku v závěrečném dějství utkání s New Yorkem Rangers.

Článek

Ottawanům vedení klubu nevyplácí mzdy, přesto to v týmu zatím neskřípe - Senators jsou jedničkami celé ligy. Od minulého týdne, kdy selhala jednání managementu o finanční injekci, sehráli Senátoři tři utkání, z nichž vydolovali pět ze šesti možných bodíků. "Každý se prostě soustředí jen na samotnou hru, na peníze nemyslíme. Nebylo by dobré upustit od hry, kterou v současnosti předvádíme," řekl za tým slovenský útočník Marián Hossa, který ve zmiňovaných třech utkáních vsítil šest branek. "Věřím, že se otázka financí brzy vyřeší," dodal optimisticky.

Dnešní vítězství Senátorů je navíc o to cennější, že si ve slavném zámořském chrámu Madison Square Garden vyšlápli na chlapíky, kteří mají jedna z nejtučnějších kont v NHL. Pro porovnání, Ottawa vyplácí na mzdách (nebo spíše měla by vyplácet) 28 miliónů dolarů, zatímco Rangers utrácejí za své hvězdy 74 miliónů. Jezdcům je ale třeba přiznat skutečnost, že do pondělního klání nastoupili bez Pavla Bureho, Briana Leetche, Petra Nedvěda a Mika Richtera, kteří dohromady pobírají tolik, jako celý tým Ottawy.

Marné hledání receptu

Jezdci marně hledají na kanadský tým recept, v dosavadních 28 kláních na ně vyzráli jen pětkrát a třikrát remizovali. Ani dnes se jim příliš nevedlo, zejména chyběla střelba. Senátoři byli mnohem pilnější, vystřelili šestatřicetkrát, zatímco domácí poslali Patricku Lalimovi jen 19 navštívenek. "Jsou skvěle sehraní a velmi dobře bruslí," chválil soupeře křídelník Rangers Matthew Barnaby. "Navíc jejich obránci výborně čtou hru a zapojují se v pravou chvíli. Vznikají pak nebezpečná přečíslení, v jejichž zakončení je úžasný zejména Hossa."

Hossa se prosadil i včera, a to dokonce dvakrát. V tomto ročníku tak již má na kontě 27 branek, na nejlepšího střelce soutěže Markuse Näslunda z Vancouveru ztrácí jen jeden zářez. Jeho nejslavnější kousek je ještě v čerstvé paměti, minulý čtvrtek zničil Atlantu čtyřmi zásahy. Včera prvním gólem srovnával na 1:1, druhou trefou na 4:2 necelých patnáct minut před koncem pak definitivně zlomil odpor Newyorčanů. "Je fantastický. Střílí mu to od začátku sezóny, stále se udržuje ve vynikající fazóně. Navíc není jen střelcem, dokáže si poradit i u mantinelu," měl pro spoluhráče jen slova chvály obránce Wade Redden, který opakoval v poslední době již tradiční formulku: "Jsem rád, že s ním mohu hrát." ˇ

Čekání Králů skončilo

Králové z Los Angeles ukončili čtyřzápasové čekání na vítězství, na ledě Minnesoty Wild vyhráli 3:2. Rozhodující branku vstřelil v oslabení v prostředním dějství Brad Chartrand. Kings vyhráli přesto, že jim chybělo několik klíčových hráčů, na marodce totiž jsou například Jason Allison, Adam Deadmarsh či Bryan Smolinski.

Tomáš Vokoun nastoupil po šestnácté za sebou v brance Nashvillu, čímž překonal klubový rekord. Zápas na ledě Columbusu se mu vydařil a 21 zákroky přispěl k vítězství 5:1. Po dvou gólech vstřelili Andreas Johansson a David Legwand. Johansson dal v sezóně už 16 gólů a je nejlepším střelcem Nashvillu. "Když hodně bruslíte, dostanete se k odraženým pukům a do šancí. Myslím, že celá naše řada dnes bruslila výborně," řekl Johansson.

Atlanta poslala Hniličku opět na farmu

Atlanta Thrashers včera poslala českého gólmana Milana Hniličku opět na farmu do Chicaga, které hraje nižší soutěž AHL. Hnilička si letos připsal jediné vítězství, 27. prosince se radoval v utkání proti Carolině. Ve třinácti mačích měl průměr branek na zápas hrozivých 4,11.

Reklama