Hlavní obsah

Nedvěd má nové spoluhráče - Ibrahimovice a Cannavara

TURÍN

Juventus Turín získal těsně před uzávěrkou přestupů dvě velké posily. Krátce poté, co oznámil příchod zkušeného obránce Fabia Cannavara, podepsalo vedení klubu smlouvu i se švédským útočníkem Zlatanem Ibrahimovičem z Ajaxu Amsterdam.

Foto: REUTERS

Zlatan Ibrahimovic z Ajaxu Amsterdam (vpravo) v akrobatickém výskoku, přihlíží Martin Laursen z AC Milán

Článek

Kanonýr, jenž v říjnu oslaví 23. narozeniny, podepsal s vedením 'Staré dámy' smlouvu na čtyři roky a stal se spoluhráčem českého záložníka Pavla Nedvěda. Klub za jeho služby zaplatí podle italské televize nizozemským šampiónům 19 milionů eur.

Na soustředění italské reprezentace, která se připravuje na vstup do kvalifikace, vyvolal Ibrahimovicův příchod do Juventusu rozporuplné reakce. "Nevím, kde na to vezmou peníze," prohlásil útočník 'Juve' Alessandro Del Piero.

Trenér Marcello Lippi, jenž nyní trénuje národní tým, ale přestup ocenil. "Je to skvělý dvojitý úder: získali výjimečného útočníka a zároveň oslabili jedno ze svých soupeřů v Lize mistrů," řekl Lippi.

Jeho nástupce na lavičce Juventusu Fabio Capello výrazně posílil také obranu. Jednatřicetiletý italský reprezentant Cannavaro podepsal s Juventusem smlouvu na tři roky. Ročně by měl vydělat 3,5 miliónu eur, což je podle agentury SID o milion méně, než kolik bral dosud v Interu Milán. Už předtím přišel Francouz Jonathan Zebina z AS Řím.

O Ibrahimovice měl Capello zájem už minulý rok, kdy ještě trénoval AS Řím. V Juventusu si Švéd bude moci udobřit italské fanoušky, kterým na Euru připravil svým akrobatickým vyrovnávacím gólem trpké zklamání. Remíza 1:1 se Švédy přispěla k tomu, že Itálie překvapivě ztroskotala už ve skupině.

Reklama

Související témata: