Hlavní obsah

AC Milán - Lecce 2:0AC Milán vede italskou ligu před Juventusem už o čtyři body

Řím

Mistrovský AC Milán doma porazil Lecce 1:0 a v čele italské fotbalové ligy zvýšil náskok před druhým Juventusem už na čtyři body. Turínský celek na stadionu FC Janov remizoval 0:0 a počtvrté za sebou uhrál nerozhodný výsledek.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovič se raduje z branky.

Článek

AC Milán napravil tříbrankový debakl s Arsenalem z úterní odvety osmifinále Ligy mistrů a udělal další krok k obhajobě titulu. "Rossoneri" poslal do vedení v sedmé minutě tečovanou ranou záložník Antonio Nocerino. V 65. minutě zdvojnásobil náskok povedeným volejem do horního růžku Zlatan Ibrahimovic.

Švédský kanonýr se devatenáctým zásahem v Serii A osamostatnil v čele tabulky střelců před Antoniem Di Natalem z Udine.

Juventus sice zůstal v domácí soutěži v sezoně neporažený, ale už nasbíral více remíz než vítězství. Hráči "Staré dámy" měli v Janově také velkou smůlu, protože v druhém poločase třikrát trefili brankovou konstrukci.

Třetímu Laziu se nepovedl zápas s Boloňou a doma v Římě bez dvou vyloučených hráčů nečekaně prohrálo 1:3. Hostům zajistili v úvodní půlhodině dvoubrankový náskok Daniele Portanova a Alessandro Diamanti. Dvě minuty před koncem poločasu pak dostal první červenou kartu záložník Lazia Matuzalém.

V 56. minutě sice snížil vlastním gólem Matteo Rubin, ale o chvíli později musel předčasně do šaten další římský fotbalista Álvaro González. Po hodiny hry pojistil výhru Boloni třetí trefou Rene Krhin. Na poslední tři minuty nastoupil v domácím útoku Libor Kozák.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
AC Milán - Lecce 2:0 (7. Nocerino, 65. Ibrahimovic), Bergamo - Parma 1:1 (5. Manfredini - 55. Paletta), Catania - Fiorentina 1:0 (58. Lodi z pen.), Cesena - Siena 0:2 (75. Brienza, 81. Bogdani), FC Janov - Juventus Turín 0:0, Lazio Řím - Boloňa 1:3 (56. vlastní Rubin - 11. Portanova, 28. Diamanti, 60. Krhin), Novara - Udine 1:0 (16. Jeda).

Reklama

Související témata: