Hlavní obsah

Brankář Buffon se dohodl s Juventusem na nové smlouvě

Turín

Gólman italské fotbalové reprezentace Gianluigi Buffon se podle listu Gazzetta dello Sport domluvil s Juventusem Turín na podmínkách nového kontraktu, který by měl vypršet v létě 2016.

Foto: Sport.cz

U oslavy titulu Juventusu v italské lize byli s gólmanem Gianlugim Buffonem na trávníku turínského stadiónu i jeho manželka Alena Šeredová a synové David Lee a Louis Thomas

Článek

Mistr světa z roku 2006 střeží bránu "Staré dámy" od roku 2001. Klub neopustil ani po korupční aféře, kvůli které klub sestoupil do Serie B. V loňské sezóně pomohl Juventusu k mistrovskému titulu. Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) ho na začátku tohoto roku vyhlásila nejlepším brankářem 21. století.

Čtyřiatřicetiletý Buffon, jehož manželkou je česká modelka Alena Šeredová, je dlouholetou oporou italského národního týmu. Na letošním evropském šampionátu se těšil ze stříbrné medaile. Poslední zápas v barvách squadry azzurry mu ale nevyšel podle představ. Na jeho hlavu se snesla vlna kritiky poté, co v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství světa v Brazílii nezkrotil v Bulharsku dalekonosný pokus Stanislava Manoleva. Bulharsko nakonec dokázalo s favorizovanými Italy vyválčit remízu 2:2.

Buffon by měl novou smlouvu podepsat ve středu, finanční podmínky nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata: