Hlavní obsah

Reina odchází na hostování do Neapole, od Liverpoolu si prý zasloužil lepší jednání

Liverpool

Španělský gólman Pepe Reina odchází z Liverpoolu na hostování do italské Neapole. Mistr světa a dvojnásobný evropský šampión byl do druhého týmu uplynulého ročníku italské ligy zapůjčen poté, co "Reds" získali ze Sunderlandu pětadvacetiletého Belgičana Simona Mignoleta.

Foto: ČTK/AP

Brankář Pepe Reina (nahoře) odchází z LIverpoolu na roční hostování do Neapole.

Článek

V děkovném dopise fanouškům Liverpoolu však Reina uvedl, že poté co nevyšel jeho přestup do Barcelony, chtěl i nadále pokračovat ve svém angažmá na Anfield Road. "Přirozeně jsem byl zklamaný z toho, že vedení klubu souhlasilo s mým hostováním v Neapoli bez toho, aniž by mi o tom nejprve řekli. I když chápu, že ve fotbale občas musí být přijata obtížná rozhodnutí, myslel jsem si, že si zasloužím lepší jednání. Nebylo to moje rozhodnutí, ale budu ho akceptovat," uvedl.

Třicetiletý Reina, jenž před třemi roky podepsal s Liverpoolem kontrakt do roku 2016 a v jeho dresu odehrál téměř 400 zápasů, získal FA Cup a ligový pohár, teď vyhlíží obnovení spolupráce s bývalým koučem "Reds" Rafaelem Benítezem a trenérem brankářů Xavim Valerem, kteří v létě přišli právě na lavičku Neapole. "Těším se na nové výzvy s Rafou Benítezem, kterého považuji za nejlepšího trenéra, pod kterým jsem kdy hrál, a jsem šťastný, že přestupuji z jednoho skvělého klubu do druhého," dodal.

Reklama