Hlavní obsah

Neapol - Parma 0:1Neapol poprvé doma prohrála, nestačila na Parmu

Milán
Aktualizováno

Fotbalisté Neapole v italské lize poprvé v sezóně doma prohráli, když ve 13. kole podlehli Parmě 0:1. Skončila tak jejich šestnáctizápasová série domácích duelů bez porážky. Vedoucí AS Řím a druhý Juventus mají nedělní utkání k dobru a mohou Neapoli odskočit. Popáté v řadě se nedočkali výhry hráči milánského AC, kteří na San Siru jen remizovali s FC Janov 1:1 a již podesáté v sezóně ztratili body.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Útočník AC Milán Mario Balotelli (vpravo) v souboji s Danielem Portanovou z Janova.

Článek

Naposledy Neapol prohrála na domácím hřišti v prosinci 2012. Téměř po roce se o konec této série postaral svým 100. gólem v italské lize Antonio Cassano. Proti Neapoli se přitom trefil teprve podruhé, poprvé se mu to podařilo v září 2010 v dresu Sampdorie Janov.

Parma po třech ztrátách zaznamenala poprvé plný bodový zisk a s šestnácti body se posunula na desáté místo. Na pohárové příčky ztrácí osm bodů.

AC Milán v duelu s FC Janov šel sice brzy do vedení, když se ve čtvrté minutě trefil Brazilec Kaká, chvíli nato však ze značky pokutového kopu skóroval bývalý milánský hráč Alberto Gilardino. Penaltu po faulu a následném vyloučení Thomase Manfrediniho zahrával devět minut před přestávkou Mario Balotelli, nabídnutou šanci však nevyužil.

Ani proti oslabenému soupeři už se nedokázali Milánští prosadit a se čtrnácti body zůstali na 11. místě. Janov bodoval počtvrté v řadě a je sedmý.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Hellas Verona - Chievo 0:1 (90.+3 Lazarevič)
AC Milán - FC Janov 1:1 (4. Kaká - 8. Gilardino z pen.)
Neapol - Parma 0:1 (81. Cassano)

Reklama

Související témata: