Hlavní obsah

Parma - Inter 0:2Inter v souboji o poháry porazil Parmu, AC Milán vyhrál popáté v řadě

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán v souboji o evropské poháry porazili v italské lize Parmu na jejím hřišti 2:0 a na pátém místě mají před soupeřem náskok pěti bodů. Domácí v prvním poločase neproměnili pokutový kop a téměř celou druhou polovinu hráli bez vyloučeného Gabriela Paletty. Juventus zdolal Boloňu 1:0 a před druhým AS Řím, který si stejným výsledkem poradil na hřišti Fiorentiny, má nadále náskok osmi bodů. Tým z hlavního města si zajistil postup do hlavní fáze LM, Stará dáma může už v příštím kole slavit zisk mistrovského titulu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Rolando z Interu Milán oslavuje svůj gól proti Parmě.

Článek

AC Milán dosáhl v duelu s Livornem na pátou výhru v řadě, což se Rossoneri podařilo naposledy v říjnu 2011. Útočník FC Turín Ciro Immobile vstřelil v utkání na hřišti Lazia 20. gól v sezoně a stal se prvním hráčem po 37 letech, který v italské lize dosáhl na tuto metu.

Inter mohl prohrávat v utkání s Parmou od 44. minuty, ale gólman Samir Handanovič pokutový kop Antonia Cassana vyrazil. A tak šli do vedení hosté, když se krátce po změně stran prosadil hlavou po centru z přímého kopu Portugalec Rolando. Chvíli předtím navíc musel hřiště opustit Palleta, který po faulu dostal druhou žlutou kartu. Skóre uzavřel minutu před koncem Fred Guarín.

AC Milán vedl nad Livornem od 43. minuty zásluhou Maria Balotelliho, který si 14. gólem v sezoně vytvořil nový osobní rekord. Šest minut po přestávce přidal druhou branku Maročan Adel Taarabt a minutu před koncem zápasu dal konečnou podobu výsledku Giampaolo Pazzini. AC se díky vítězné sérii posunul na šesté místo, na městského rivala z Interu ztrácí stejně jako Parma pět bodů.

O výhře Juventusu v domácím duelu s Boloňou rozhodl moment z 64. minuty, kdy francouzský záložník Paul Pogba ranou z dvaceti metrů trefil přesně k pravé tyči branky gólmana Gianlucy Curciho. Boloňa nedokázala zvítězit už pět zápasů v řadě a od sestupového pásma ji dělí jen lepší skóre.

Lazio nad FC Turín dvakrát vedlo, nakonec však byli domácí rádi za remízu. Gól Immobileho minutu před koncem znamenal obrat v utkání, nejlepší střelec týmu z hlavního města Antonio Candreva však v nastaveném čase svou druhou trefou v utkání a dvanáctou celkově zařídil dělbu bodů.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
AC Milán - Livorno 3:0 (43. Balotelli, 51. Taarabt, 84. Pazzini)
Bergamo - Hellas Verona 1:2 (87. Denis - 52. Donati, 72. Toni)
Catania - Sampdoria Janov 2:1 (45. Leto, 63. Bergessio - 61. Okaka)
Chievo - Sassuolo 0:1 (40. Berardi)
FC Janov - Cagliari 1:2 (3. De Maio - 37. Sau, 82. Ibarbo)
Lazio Řím - FC Turín 3:3 (61. z pen. a 90.+5 Candreva, 42. Mauri - 52. Kurtič, 67. Tachtsidis, 89. Immobile)
Parma - Inter Milán 0:2 (48. Rolando, 89. Guarín)
Udine - Neapol 1:1 (55. Fernandes - 38. Callejón)
Juventus Turín - Boloňa 1:0 (64. Pogba)
Fiorentina - AS Řím 0:1 (26. Nainggolan).

Reklama

Související témata: