Hlavní obsah

Conte překvapivě skončil na lavičce mistrovského Juventusu

Turín

Trenér fotbalistů Juventusu Turín Antonio Conte šokoval v úterý zprávou, že po vzájemné dohodě s vedením klubu na lavičce italského šampióna skončil. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý záložník Juventusu, jenž klub dovedl k zisku tří titulů v řadě, měl přitom platný kontrakt ještě na jednu sezónu a s mužstvem měl zahájit přípravu na nový ročník.

Foto: Profimedia.cz

Antonio Conte

Článek

Conte, jenž hráčskou kariéru uzavřel v roce 2004 v barvách turínského klubu, převzal mužstvo v roce 2011 a kraloval s ním italské lize. Už po uplynulé sezóně se spekulovalo, že chce z klubu odejít. Podle informací listu Gazzetta dello Sport stojí za jeho rozhodnutím odejít neshody s vedením klubu o přestupové politice.

O své budoucnosti zatím nechtěl Conte mluvit, přestože se o něm hovoří jako o kandidátovi na uvolněné místo u národního týmu. "Momentálně myslím jen na přítomnost a rozhodnutí, které jsem udělal," řekl trenér a hráčům poděkoval za společnou práci. "Dokázali jsme něco mimořádného, to nám už nikdo nevezme."

Jako možní nástupci Conteho na lavičce Juventusu připadají v úvahu Massimiliano Allegri či Roberto Mancini, o nichž se rovněž hovoří v souvislosti s národním týmem.

Reklama

Související témata: