Hlavní obsah

OBRAZEM: Neapol nachystala na Spartu džínové dresy. V premiéře jí ale štěstí nepřinesly

Neapol

Remíza 0:0 v Teplicích nebyla pro fotbalisty Sparty ideální generálkou před čtvrtečním startem Evropské ligy. Jejich první soupeř ve skupině však dopadl ještě hůře. Neapol doma podlehla Chievu 0:1 a po dvou kolech má v tabulce Serie A tři body. Tým vedený slovenským kapitánem Markem Hamšíkem se poprvé představil v originálních džínových dresech. Štěstí mu však nepřinesly.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Neapolský José Callejón předvádí nový džínový dres Neapole.

Článek
Fotogalerie

Co bylo platné, že si připsali 33 střel. Gól stejně nedali a Gonzalo Higuaín zahodil i penaltu. Fotbalisty Neapole tak vyprovázel z jejich stadiónu San Paolo pískot nespokojených diváků.

,,Během celého utkání jsme měli výraznou převahu, hrálo se jen na branku Chieva. Když však nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Hosté trefili naši branku pouze jednou a byl z toho gól. Tato domácí ztráta nás velmi mrzí," lituje Marek Hamšík na svém webu.

Kapitán slovenské reprezentace byl velmi aktivní. Šestkrát se pokoušel o střelbu, jeho přihrávky byly na 94 procent úspěšné. Italská média ho označila za nejlepšího domácího hráče. „Marek odehrál výborný zápas. Chyběl jen gól," souhlasil trenér Rafa Benítez.

Hamšík stoupá v klubových statistikách

Nedělní duel proti Chievu byl pro Hamšíka 248. utkáním v dresu Neapole v nejvyšší italské soutěži. Tímto číslem se slovenský reprezentant dostal na 8. místo v historických tabulkách SSC.

Pokud Markovi bude sloužit zdraví, na konci sezóny 2014/2015 může vyskočit až na čtvrté místo. Momentálně je na této příčce Bruno Gramaglia, který zaznamenal v dresu Neapole 273 startů v Serii A.

Hamšík celkově v dresu Neapole absolvoval 307 soutěžních duelů. S tímto počtem je na páté příčce v historii SSC. Na čtvrtého Cira Ferraru ztrácí už pouze 15 soutěžních duelů.

Ve zmíněných 307 soutěžních duelech zaznamenal 78 branek, tento počet znamená 7. místo v historii Neapole.

Zápas Neapol - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos na ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: